Sådan fuldender du din efterårs- og vintergarderobe

Vinter

Det har været en utrolig varm sommer – nogle vil nok også mene, at det har været for varmt. Det har været en rekord varm sommer med hede temperaturer og varme nætter. Men sommeren er ved at være slut, og efteråret og vinteren venter lige om hjørnet. Det er derfor tid til at opgraderer din efterårs- og vintergarderobe. Det handler om at finde nogle gode beklædningsdele, så du kan komme varmt og tørt igennem efteråret og vinteren. Vi kommer med 5 gode bud på, hvilke beklædningsdele du ikke kan undvære i din garderobe.

Den varme vinterjakke

Den danske vinter kan være en bidende kold fornøjelse. Vinteren overrasker oftest de fleste, da især frosten kommer pludseligt og på forskellige tidspunkter. Det er derfor vigtigt, at du starter tidligt med at finde den rigtig vinterjakke. Der findes mange forskellige vinterjakker. Men fordelene ved at købe en varm vinterjakke er, at du kan bruge over vinteren, men også i det sene efterår og først på foråret. Der findes et stort sortiment af vinterjakker. Det er alt fra den varme dunjakke i et casual look til den korte, elegante pelsjakke. Der findes også den sporty outdoor-jakke til skovturene til den klassiske uldfrakke. Dit valg af vinterjakke afhænger af formålet, din livsstil og prisen.

Halstørklæde

Der findes mange mulige accessoires, som kan bruges til at style sit outfit op. Det kan i efterårs- og vintermånederne være lækkert med et halstørklæde. Det er både blødt, men varmer også godt omkring halsen, når vinden rusker. Et halstørklæde kan tilføre dit outfit noget sødt, feminint, yndefuldt, råt, boheme, elegant eller forførende. Der findes mange forskellige styles og prisklasser, men også typer af materialer. Der er både det kraftige halstørklæde i merinould, det enkelte silketørklæde eller noget helt tredje. Du kan helt sikkert finde et halstørklæde, der matcher din vinterjakke. Det vigtigst er, at du finder et halstørklæde, der varmer din hals og beskytter dig mod den kolde blæst.

Hue

En lækker vinterhue kan mere end holde dine ørene varme. En hue kan være med til at udtrykke din individuelle stil. Det er et stykke fashion statment, men også et stykke praktisk outdoor-tilbehør. Huen er nemlig praktisk, når efterårets regn og blæst sætter ind. For ikke at snakke om vinterens sne og minusgrader. Huerne findes i mange forskellige former og materialer. Der er lige fra alpehuerne og strikhuerne til de tætsiddende huer med glitter, perler eller pelskvast.

Vanter eller handsker

Hold fingrene varme uden at holde dem i lommen. Det kan være praktisk at kunne holde fast på rattet, styret på cykel uden at fryse fingrene. Det kan derfor være en rigtig god ide at købe et par handsker eller vanter. Det er bare at vælge din favorit. De fleste handsker og vanter findes netop i mange forskellige designs, materialer og priser. Der findes den slanke læderhandske, de hyggelige luffer og den sporty strikhandske. De fleste handsker og vanter er derudover lavet i enten kunstmateriale, læder eller merinould. Med et hav af forskellig udsmykkende detaljer, som kvaster, sløjfer, nitter eller pelskant.

Regnjakke

Det danske vejr kan være lidt af en udfordring i forhold til beklædning. Du går dog aldrig galt i byen med en jakke, der kan beskytte dig mod regnen. Det regner nemlig i gennemsnit hver anden dag i Danmark. Det kan derfor godt betale sig at investere i en rigtig god regnjakke, der kan holde dig tør og varm. Og, det er uanset om det er sommer eller vinter – jakken kan bruges hele året. Der findes rigtig mange fede modeller – både de korte, lange, farverige eller neutrale modeller. De fleste modeller er derudover designet til at holde vind og vand ude

Afbetaling er noget af det nemmeste

Afbetaling af tøj

Du kender det sikkert allerede, men hvis du ikke gør, så skulle du tage at kigge på det. Du kan nemlig finde alt på afbetaling og det giver dig flere penge hver måned til dig selv på den måde.

Læs mere her

Find dit tøj online og spar penge

Hvis du er lidt snu, så kan du finde dit tøj online. På den måde kan du spare en masse penge. Det er ikke kun billigere online, men du finder også tit rabatkoder på nettet, som du kan bruge til dine køb. Har du ikke en computer, kan du finde en her.

Lær at købe tøj på afbetaling

Afbetaling tøj

Det lyder svært, men det er faktisk noget af det nemmeste i verden. De fleste online butikker har nemlig afbetaling og det er langt nemmere for dig at vælge denne løsning, da du ikke skal betale så meget hver måned. Se bare her

Klarna giver federe tøjstil

Stilet

Det lyder måske lidt mærkeligt, men den er godt nok. Hvis du køber tøj på afbetaling, så kan du køre mere af det og dermed se stilet ud hverdag. Læs mere om at blive stilet her.

Køb mere tøj og scor mere i byen

Tøj

Mange unge tager i byen hver weekend og ca 25% af dem har det samme festtøj på hver uge fordi de synes de ser bedst ud i det. Men pas på, fordi det bliver opdaget. Så er det bedre at købe tøj på afbetaling, så du kan skifte lidt mere. Se feks på Shopbutler.dk

Den smarte kvindes guide til onlinekøb

Shopping

Der er sidste par årtier kommet flere og flere onlinebutikker, der gør det muligt at købe ting helt uden at forlade hjemmet. Det kan dog være svært at navigere rundt i alle de små hjemmesider og finde de bedste tilbud. Det kan også være svært at finde ud af, hvornår det er bedre at købe i butikkerne end online. I denne guide vil vi hjælpe dig med at vurdere onlinekøb på alt fra tøj som Samsøe Samsøe til elektroniske og digitale ting som computer og digitalkamera.

Det er efterhånden en del år siden, det var absolut nødvendigt at købe tøj i butikkerne. Det kan være brugbart at passe tøjet først, men det er ikke længere den eneste mulighed – nu er det nemlig muligt at købe selv dametøj online og så eventuelt returnere det, hvis det ikke passer eller på anden måde ikke er tilfredsstillende. Mænd har kunnet gøre det i årevis, men det er først på det sidste at dametøjet er blevet lige så nemt at købe – måske tænkte de, at kvinder ikke kan vælge at være praktiske.

Med andre ting kan det stadig være svært at vurdere, om det er det helt rigtige for dig. Hvis du spørger en computernørd til råds, når har brug for en ny bærbar, så vil han nok forsøge at informere dig om vigtigheden af processorkraft, SSD plads, hukommelse og andre ting, der er vigtige, men for mange er de ikke de vigtigste ting. Alle de ting kan ses online, men det kan være svært at vurdere, hvordan skærmen ser ud under stærkt lys som for eksempel sollys, eller hvordan bærbarens touchpad eller trykfølsomme skærm ændrer oplevelsen. Det kan desuden være et helvede at returnere en computer med posten, og det er måske slet ikke muligt, når du først har brugt den nok til at finde ud af, at den ikke opfylder dine krav. Det kan også være svært, når man handler online, at finde ud af præcis, hvad man gerne vil have, hvilket ofte kræver at man eksperimenterer lidt – så besøg butikkerne og prøv lidt forskellige, før du beslutter dig, ikke mindst fordi det er et stort køb, der skal vare mange år.

Andre elektroniske ting er typisk bedre at købe online, hvis du ikke har nogle meget specifikke krav. Grunden til det er, at ting som digitale kameraer, ure, og så videre sjældent er noget, hvor vi har unikke krav – så det er altså bedre at finde ud af, hvad de fleste synes om produktet ved at læse om det online. Hjemmesider som Amazon har reviews fra mange brugere på de fleste produkter, så du kan læse om det typisk er noget der går i stykker efter den første uge, er svært for mange at bruge, eller på anden måde er værd at springe over.

Gør dine daglige pligter terapeutiske

Familie

Hvor ofte har du hørt ordsproget “tag tid til at dufte til roserne”? Hvis du jonglerer familie, arbejde, skole, regninger, shopping, ferie, lægebesøg osv., Kan man godt blive i tvivl om  hvordan du skal have et øjeblik til at gøre det, når man næppe kan finde tid til at børste tænderne !

Uanset hvor givende din travle livsstil kan være, kan tempoet i sidste ende have bekostning for dig fysisk og følelsesmæssigt.

Denne artikel ikke hjælper dig med at finde en bedre måde at strukturere din tidsplan for at give dig mere tid, men den kan det måske hjælpe dig med at finde små, enkle måder at se skønheden i den verden, du bor i. Med andre ord, at “dufte roserne”.

Massage dine hænder med olivenolie eller din yndlings håndcreme, og træk derefter et par handsker på, inden du dykker ned i opvasken. Så får dine hænder også en skønhedskur mens du ordner de daglige pligter.

Uanset hvad vi spiser, kan vi ikke undgå at få snavsede tallerkener og bestik. Vi har brug for næring til at overleve.

Heldigvis så kan du ved at vaske op, få klaret den daglige meditation samtidig, ved at lade din opvask følge en struktur der giver dig plads til at slappe af og tænke.

 

Nogle fordele ved meditation

Sænker puls og blodtryk.

Hjælper med angst og fobier.

Hjælper med at få ro i sindet.

Forbedrer mental funktion.

Forbedrer koncentrationsevner.

 

Afhængigt af din personlighed kan du blive nødt til at skabe en rutine for at opnå det ideelle niveau af opmærksomhed til at udføre dit opvaskingsritual, såsom at tage et forklæde på eller bruge en bestemt svamp. Psykologisk vil vil du hver gang du følger den samme forberedende rutine, begynde at gå i en afslapnings tilstand, før du selv begynder at slappe af.

 

Hjælp til hovedpine

At sætte sine hænder ned i varmt vand kan lette en del hovedpiner.

Har du en virkelig stædig hovedpine, så læg en kold klud  på dit hoved eller nakke.

 

Trin 1 – Forbered vasken

Du skal starte med at vaske vasken, hvor opvasken skal klares. Det er rigtigt, vask vasken inden du begynder! Dette giver dig ikke kun en anden form for forberedelse, det giver også vandet tid til at nå den højeste temperatur.

Giv vasken en hurtig skylning, sæt proppen i, og begynd at fylde op med dit vaskevand. Det skal være den varmeste temperatur du kan tolerere med dine bare hænder! Hvis du har spændingshovedpine eller sinus problemer, vil din krop takke for dette.

Tilsæt en generøs mængde af din foretrukne flydende opvaskemiddel. Brug noget med en duft, der appellerer til dig, men husk, duften vil blive meget stærkere, når den tilsættes til varmt vand.

 

Trin 2 – vask i rækkefølge

Du er nu klar til at begynde at vaske opvasken op. Det er vigtigt altid at vaske op i en bestemt rækkefølge. Som i Tai Chi, skaber vi et sæt ritualer, der bliver mere automatisk med gentagelse.

Derfor vaskes kopper og glas først, derefter fade, tallerkener og skåle. Bestik og køkkenredskaber kommer efter og endelig gryder og pander. Hvis vandet bliver snavset eller fedtet, så skift det.

Vask hvert enkelt stykke forsigtigt, og tag tid til at mærke overfladerne. Lær at værdsætte fornemmelsen af de våde, sæbe overflader. Skyl hvert stykke omhyggeligt under rindende vand og læg dem i stativet for at tørre.

Hvis du er bekymret for vandforbruget, kan du lægge alle de vaskede genstande på et rent håndklæde og derefter skylle dem, når alle delene er vasket. Dette forhindrer vandet i at løbe hele tiden mens du vasker, og det er lettere end at tænde og slukke vandhanen for hvert enkelt stykke.

 

Trin 3 – Afslutning af opgaven

Når dine skåle er skinnede rene og stablet til tørring, drænes vandet fra vasken og du tørrer forsigtigt vasken og vandhanerne af. Det giver dig mulighed for at værdsætter skønheden i den nyligt polerede vask og vandhaner.

En anden mulighed er selvfølgelig at anskaffe sig en opvaskemaskine, lade den klare arbejdet, og så bruge tiden på noget reel meditation eller noget andet afslappende.

At bygge med krydsfiner

Krydsfiner

Krydsfiner findes i dag i mange hjem, det er et super godt byggemateriale og det kan bruges til både at lave møbler, beklæde vægge og som underlag til dit gulv. Det er dog vigtigt at du vælger den helt rigtige type krydsfiner til dine kreationer. Træpladen er et meget let materiale og det vejer derfor ikke ret meget. Du kan nemt og problemfrit, skrue eller lime dine træplader sammen.

Hvordan bruger du trætypen?

Træpladen er relativt nem at arbejde med, den vejer meget mindre end både MDF- og spånplader. Du skal derfor ikke bruge mange kræfter, når du arbejder. Hvis du skruer i pladen, får den også let og hurtigt fat og glider nemt gennem materialet. Du skal dog være opmærksom på, hvis du skal save i materialet, at det meget hurtigt flosser, så ønsker du et fint snit, må du være forsigtig. Du kan også ligge plader uden om den du skal benytte, på den måde sikrer du, at det kun er de yderste plader, som flosser. Trætypen er fremstillet af mange tynde lag træ, som er afskrællet af en roterende træstamme og limet sammen skiftevis på langs og på tværs. Dette gør denne type træplader meget stærke og formstabile. Pladerne har ligeledes stor bøjningsstyrke, hvilket gør at de er meget velegnet til en lang række anvendelser i hjemmet.

Til brug udendørs

Når du skal bygge med finer udendørs eller i et miljø med høj luftfugtighed, bør du være opmærksom på at vælge en vandfast type, som du kan kende ved at kigge på fugerne, der oftest er mørke. Man bruger tit træet udendørs, når man for eksempel skal lægge et tag. Her bliver træpladerne blot dækket af tagpap.

Når du skal bygge møbler

Har du planer om at bruge trætypen til at bygge dit eget møbel, skal du gøre dig overvejelser om, hvad møblet skal kunne udholde og om du har tænkt dig at male det eller bibeholde en rå struktur. Hvis du ikke vil efterbehandle dit møbel, kan du med fordel vælge birkefiner, som er meget slidstærkt samtidig med, at træets åretegninger er gange diskrete, det får dit møbel til at fremstå flot i sin egen form. OBS-plader har også den seneste tid vundet indpas i mange danske hjem. Det bruges ofte som låger i et køkken eller som små hyggelige skillevægge.

Værd at vide

Ligegyldigt hvilken type plade du mener der er bedst til dit formål, så fås de som oftest i mål af 122 x 244 mm med mange forskellige tykkelser.

For at kunne bruge denne type finer mest hensigtsmæssigt er der udarbejdet standarter for pladernes kvalitet, Disse standarter sætter minimums krav til såvel pladetyper som materialeegenskaber.

Er du i tvivl om du bør vælge finer eller massivt træ, skal du blandt andet overveje, at massive træplader for det meste arbejder i forhold til temperatur og luftfugtighed. Spændingerne der derfor vil være i træet, vil du stort set kunne undgå ved brug af finer. Fineren er ligeledes lettere at arbejde med og strukturen i træet er i højere grad ensartet.

Luksusvarerne som alle vil have – her er de bedste produkter

Champagne

Engang var champagne og bøf noget der kun tilhørte den borgermæssige elite.

Det er også en fantastisk måde at imponere dine gæster med. Server en lækker bøf, parret med en Dom Perignon, og de vil falde bagover. At købe en håndtaske eller et smykke er blevet mere normalt som årene er gået. I takt med at størstedelen af befolkningen har fået forbedret deres økonomi gennem årene, er luksusvarerne kommet indenfor rækkevidde. Der findes dog stadig prisklasser, selv indenfor luksusvarer, så det er vigtigt at du sætter et budget inden du går i gang.

Her kommer der 5 kategorier hvor du kan finde de mest anerkendte produkter og ofte til en fornuftig pris.

 

Champagne Dom Perignon

Opkaldt efter en benediktinermunk af samme navn, Dom Perignon er en verdenskendt champagne, der for det meste kan erhverves for omkring de 1.000 kr. En udsøgt smagsoplevelse, som vil passe perfekt med listens næste punkt.

 

Middagen Den gode bøf

En god Hereford-steak kan få selv den hårdeste anmelder til at savle.

Hvis du ikke selv er en master ved Weber-grillen, er der også rig mulighed for at smage kød af fin kvalitet rundt omkring i landet. På disse restauranter vil der typisk være en tilhørende vin-menu, og der kan du være sikker på at det bliver en middag ud over det sædvanlige.

 

Tøjet Dem der er på vej op

Her skal du ikke ud i mærker som Givenchy eller Louis Vuitton. Der findes adskillige mærker som tilbyder samme kvalitet og design i en langt bedre prisklasse. Hugo Boss eller Calvin Klein har et større udvalg, både til kvinder og mænd.

 

Teknologien De kendte mærker

Her er et punkt som du skal være meget opmærksom på, men som ikke bliver så aktuelt som de andre produkter på listen. Hvis din telefon stadig har et tastatur eller skærmen er ødelagt, er det måske en undskyldning for at skifte den ud. Det er ikke noget der skal gøres ofte, da det kan skade miljøet, så her er det måske en idé at gå med det gamle udtryk, ”reduce, reuse, recycle”. 

Man kan stadig få en pæn og velfungerende taske eller en god champagne for en mere gennemsnitlig pris, men sandsynligheden for at den dyre oplevelse og produkt holder længere, er stor.

Det er ikke dyrt at leve som de kongelige. Det kræver bare at du har forstand på at navigere i det udvalg af produkter der er til rådighed og holder overblik over priser i forhold til mærker, så du kan få stillet dine krav i forhold til de lidt mere eksklusive mærker.
Du behøver ikke have et luksusbudget for at have råd til luksusmærkerne.

Skal læses