At bygge med krydsfiner

Krydsfiner

Krydsfiner findes i dag i mange hjem, det er et super godt byggemateriale og det kan bruges til både at lave møbler, beklæde vægge og som underlag til dit gulv. Det er dog vigtigt at du vælger den helt rigtige type krydsfiner til dine kreationer. Træpladen er et meget let materiale og det vejer derfor ikke ret meget. Du kan nemt og problemfrit, skrue eller lime dine træplader sammen.

Hvordan bruger du trætypen?

Træpladen er relativt nem at arbejde med, den vejer meget mindre end både MDF- og spånplader. Du skal derfor ikke bruge mange kræfter, når du arbejder. Hvis du skruer i pladen, får den også let og hurtigt fat og glider nemt gennem materialet. Du skal dog være opmærksom på, hvis du skal save i materialet, at det meget hurtigt flosser, så ønsker du et fint snit, må du være forsigtig. Du kan også ligge plader uden om den du skal benytte, på den måde sikrer du, at det kun er de yderste plader, som flosser. Trætypen er fremstillet af mange tynde lag træ, som er afskrællet af en roterende træstamme og limet sammen skiftevis på langs og på tværs. Dette gør denne type træplader meget stærke og formstabile. Pladerne har ligeledes stor bøjningsstyrke, hvilket gør at de er meget velegnet til en lang række anvendelser i hjemmet.

Til brug udendørs

Når du skal bygge med finer udendørs eller i et miljø med høj luftfugtighed, bør du være opmærksom på at vælge en vandfast type, som du kan kende ved at kigge på fugerne, der oftest er mørke. Man bruger tit træet udendørs, når man for eksempel skal lægge et tag. Her bliver træpladerne blot dækket af tagpap.

Når du skal bygge møbler

Har du planer om at bruge trætypen til at bygge dit eget møbel, skal du gøre dig overvejelser om, hvad møblet skal kunne udholde og om du har tænkt dig at male det eller bibeholde en rå struktur. Hvis du ikke vil efterbehandle dit møbel, kan du med fordel vælge birkefiner, som er meget slidstærkt samtidig med, at træets åretegninger er gange diskrete, det får dit møbel til at fremstå flot i sin egen form. OBS-plader har også den seneste tid vundet indpas i mange danske hjem. Det bruges ofte som låger i et køkken eller som små hyggelige skillevægge.

Værd at vide

Ligegyldigt hvilken type plade du mener der er bedst til dit formål, så fås de som oftest i mål af 122 x 244 mm med mange forskellige tykkelser.

For at kunne bruge denne type finer mest hensigtsmæssigt er der udarbejdet standarter for pladernes kvalitet, Disse standarter sætter minimums krav til såvel pladetyper som materialeegenskaber.

Er du i tvivl om du bør vælge finer eller massivt træ, skal du blandt andet overveje, at massive træplader for det meste arbejder i forhold til temperatur og luftfugtighed. Spændingerne der derfor vil være i træet, vil du stort set kunne undgå ved brug af finer. Fineren er ligeledes lettere at arbejde med og strukturen i træet er i højere grad ensartet.

Luksusvarerne som alle vil have – her er de bedste produkter

Champagne

Engang var champagne og bøf noget der kun tilhørte den borgermæssige elite.

Det er også en fantastisk måde at imponere dine gæster med. Server en lækker bøf, parret med en Dom Perignon, og de vil falde bagover. At købe en håndtaske eller et smykke er blevet mere normalt som årene er gået. I takt med at størstedelen af befolkningen har fået forbedret deres økonomi gennem årene, er luksusvarerne kommet indenfor rækkevidde. Der findes dog stadig prisklasser, selv indenfor luksusvarer, så det er vigtigt at du sætter et budget inden du går i gang.

Her kommer der 5 kategorier hvor du kan finde de mest anerkendte produkter og ofte til en fornuftig pris.

 

Champagne Dom Perignon

Opkaldt efter en benediktinermunk af samme navn, Dom Perignon er en verdenskendt champagne, der for det meste kan erhverves for omkring de 1.000 kr. En udsøgt smagsoplevelse, som vil passe perfekt med listens næste punkt.

 

Middagen Den gode bøf

En god Hereford-steak kan få selv den hårdeste anmelder til at savle.

Hvis du ikke selv er en master ved Weber-grillen, er der også rig mulighed for at smage kød af fin kvalitet rundt omkring i landet. På disse restauranter vil der typisk være en tilhørende vin-menu, og der kan du være sikker på at det bliver en middag ud over det sædvanlige.

 

Tøjet Dem der er på vej op

Her skal du ikke ud i mærker som Givenchy eller Louis Vuitton. Der findes adskillige mærker som tilbyder samme kvalitet og design i en langt bedre prisklasse. Hugo Boss eller Calvin Klein har et større udvalg, både til kvinder og mænd.

 

Teknologien De kendte mærker

Her er et punkt som du skal være meget opmærksom på, men som ikke bliver så aktuelt som de andre produkter på listen. Hvis din telefon stadig har et tastatur eller skærmen er ødelagt, er det måske en undskyldning for at skifte den ud. Det er ikke noget der skal gøres ofte, da det kan skade miljøet, så her er det måske en idé at gå med det gamle udtryk, ”reduce, reuse, recycle”. 

Man kan stadig få en pæn og velfungerende taske eller en god champagne for en mere gennemsnitlig pris, men sandsynligheden for at den dyre oplevelse og produkt holder længere, er stor.

Det er ikke dyrt at leve som de kongelige. Det kræver bare at du har forstand på at navigere i det udvalg af produkter der er til rådighed og holder overblik over priser i forhold til mærker, så du kan få stillet dine krav i forhold til de lidt mere eksklusive mærker.
Du behøver ikke have et luksusbudget for at have råd til luksusmærkerne.

Fire indretningsidéer til det moderne hjem

Hjem

Indretningen og valg af møbler, siger meget om ens hjem. Nogle kan lide den minimalistiske stil, andre har indrettet med mange farver og andre igen kan godt lide kontraster og dybe farver. Indretning kan derfor være meget personligt, men nogle gange, kan man godt trænge til noget nyt, og få nye idéer. Her giver vi dig fire forskellige idéer til et moderne og personligt hjem.

 

Vælg anerledes og personlige pynteting

Pynteting kan være fantastiske til at give et personligt præg. Du kan bruge familiebilleder til at skabe personlighed og varme og design plakater til at give en kant og samle rummet. Det hele ender ud i, hvad du ønsker at opnå med indretningen af dit hjem og hvad du gerne vil have at dit hjem skal signalere. Design plakater kan være gode til, at udfylde store vægge med forskellige mønstre og forme og i forskellige farver. Du kan også bruge private billeder, som du har taget på en ferie og forstørret op.

 

Møbler med kant

Møbler er essensen i et hvert hjem, og man kan komme rigtig langt med indretningen ved at vælge de rigtige møbler. Det hele kommer igen an på, hvilken stil du gerne vil have. Du kan for eksempel vælge den klassiske hjørnesofa, men vælge den i en ny og anderledes farve og vælge puder i andre farver, eller prøve noget helt nyt og vælge en mørkerød sofa i velour eller en gul sofa i bomuld, der står direkte på gulvet. Det samme er sig gældende for eksempel spisebordet, hvor plantebordet har fået et comeback, som du kan vælge at male i en anden farve, hvis du i forvejen har et, eller vælge et bord af stål eller beton.

 

Gør op med normen

Den klassiske indretning hedder stue i et rum og soveværelse i et andet rum. Sofaen står op af den ene væg med tvét overfor på den anden væg med et spisebord i midten. Denne klassiske indretning er naturligvis praktisk, men kan godt virke banal i længden. Du kan derfor prøve at lege med forskellige rum, og sætte dine møbler anderledes. Prøv for eksempel at sætte sofaen midt i rummet og tv’et i hjørnet. Du vil opleve en helt ny dynamik i rummet, og måske have mere plads andre stedet. Prøv også og ryk sengen op af en anden væk, eller også stil den ud i rummet, næste gang du skal i seng.

Tag din ferie med hjem

Hjem

Har du oplevet at være på ferie og blive fuldstændig betaget af stemningen og atmosfæren? Som oftest er det mange ting, som vækker sanserne når vi rejser udenlands og selvom det er sammenhængen af disse, så kan det være fristende at få bare lidt af den stemning med hjem. Det er desværre ikke en mulighed, eller er det? Fordi der ofte er så mange elementer, der fanger interessen ved nye oplevelser i udlandet, er der også mulighed for at få flere dele med hjem og på denne måde nyde godt af den betagende stemning længe efter hjemrejsen. Hvis man ikke lige finder noget ved stranden man kan tage med hjem, så kan man alt tage hen i byen og finde noget brugskunst som passer ned i ens kuffert.

Ferieminder der varmer året rundt

Mange lande har særlige kendetegn og flere har en lang række af souvenirs, brugskunst og interiør, der netop bærer dette kendetegn. Det kan for eksempel være et nationaldyr og her er der som oftest en lang række valgmuligheder lige fra bamser til magneter. Hos andre lande kan det være materialer eller en gammel kultur, der er kendetegnende for landet og at du derfor kan du finde håndsnittede træfigurer med særlige betydninger eller funktioner. Når du lader tankerne vandre tilbage til en skøn ferie, er der sandsynligvis begivenheder eller øjeblikke som fylder ekstra meget i hukommelsen. Det er disse minder, som fortjener en plads i hjemmet til evigt minde.

Oplevelser til væggen

En sand klassiker er de skønne feriebilleder og i en tid med avancerede kameraer, der har brugervenlige funktioner, er det blevet en mere overskuelig opgave for privatpersoner at tage smukke billeder i høj kvalitet. Disse billeder ender ofte på et USB stick eller en mappe på computeren, men har du overvejet at få dem op på væggen? Billeder af stjernestunder bør ikke leve deres liv i skjul og kun komme frem i lyset hver femte år, når de kan sprede glæde året rundt. Hvis du ikke har en fotoprinter, kan du hos de fleste fotoforhandlere få dine ferieminder printet i den størrelse du ønsker. Vær opmærksom på om kvaliteten af billedet kan bevares i den størrelse du gerne vil have det i. Selv det bedste minde kan miste lidt af sin glød, hvis der printes i et format som det ikke kan bære.

Har du dejlige ferieminder på din smartphone? Op på væggen med dem. Mange af de nye smartphones har gode kamera specifikationer og derfor bør du ikke afskrive billeder herfra en synlig plads. Selv hvis du ligger inde med billeder, hvor kvaliteten ikke er høj nok til et billede i A5 størrelse, kan du med lidt kreativitet lave en collage med flere små billeder.

Har du været på tur eller deltaget i en aktivitet på  en ferie? Ved mange turistattraktioner, er der en ansat til at tage billeder imens du kan have fuld fokus på at nyde øjeblikket. Her kan du som oftest få lov til at se billederne inden du tager stilling til hvorvidt det er nogle du ønsker at få med hjem. Flere steder er de desuden blevet opmærksomme på, at flere ønsker en CD eller et USB stick med billederne på istedet for printede versioner.

Den glæde der er ved en ferie har en helt særlig stemning over sig, der er ulig nogen anden. Om dette skyldes de nye omgivelser, den unikke stemning der hersker på feriestedet, de oplevelser du må få med, de mennesker du deler ferien med, eller det pusterum du får fra de daglige pligter og hverdagens jag, kan være svært at afgøre. Måske er det én faktor der afgører det eller måske er det en kombination af flere faktorer, men ét er sikkert. Den følelse en god ferie bringer med sig, er værd at tage med sig hjem.

Black Friday 2018

Sort fredag

Både sidste år, men også i de forrige år, er Black Friday så småt blevet introduceret i de danske forbrugers liv. År efter år er det blevet mere og mere populært at shoppe på Black Friday. Og man kan med sikkerhed sige, at dagen er kommet for at blive. Det er nemlig dagen, hvor butikker landet over går i sort, når det kommer til priser, hvilket betyder, at der er en masse penge at spare for dig som forbruger. Er du til uimodståelige tilbud og kæmpe besparelser, så er Black Friday lige noget for dig! I år falder dagen den 23. november, og det ser ud til, at det bliver endnu vildere end sidste år. Flere og flere butikker er nemlig hoppet med på bølgen, og det betyder, at du som forbruger kan gøre dig en masse gode besparelser. Der er næsten ingen grænser for, hvilke varer, der bliver sat ned på Black Friday. Det kan være alt lige fra oplevelsesgaver, hotelovernatninger eller sportsudstyr, til tøj, sko, makeup og møbler. Det gælder altså bare om at komme ud og få udnyttet de mange gode tilbud, der er den ene særlige dag om året.

Hvis du ikke helt ved hvordan du skal gribe Black Friday 2018 an, så kan du med fordel læse videre her. Du får nemlig en række gode tips og råd til, hvordan man bedst muligt kan udnytte butikkernes forskellige tilbud. Der er nemlig konkurrence blandt butikkerne, når det kommer til at have de bedste tilbud, som vil tiltrække så mange kunder som overhovedet muligt. Derfor kan man også komme ud for, at en butik eksempelvis kører 20% på en udvalgt vare, hvorimod en anden butik eksempelvis har 40% på selvsamme vare. Derfor kan det være en god idé at undersøge de forskellige tilbud, før man slår til, og på den måde danne sig et overblik over de mange tilbud.

Black Friday bringer mange fordele med sig: gode tilbud, store besparelser og ikke mindst en skøn atmosfære rundt omkring i butikkerne. Men du kan faktisk som forbruger også udnytte dagen til at købe julegaverne på forhånd. Således er du i god tid, og sparer samtidig en masse penge i forhold til hvis du køber gaverne i december – midt i julekaos og gaveræs. Det handler altså bare om at komme ud i butikkerne fredag den 23. november – det kan næsten garanteres, at du ikke går tomhændet hjem igen. Hvad end du bruger dagen på at forkæle dig selv med indkøb, eller hvis du derimod bare gerne vil være i god tid med julegaver og/eller fødselsdagsgaver, så er Black Friday intet andet end den perfekte anledning. Tilbage er der nu kun en ting at sige: shop amok!

Mercedes er Den Perfekte Kombination af Luksus og Hestekræfter

Mercedes

Hvis du lever som en konge, så har du brug for en bil, der er en konge værdig! For hvis du ikke har en, der er værdig til en konge, så er du nok ikke en konge! Derfor er du nødt til at investere i en bil, som ikke bare kan få dig fra punkt A til B, men som kan give dig meget mere end det. Dette ”meget mere” kan direkte oversættes til rå og brutal motorkraft, kombineret med ekstra lækker luksus.

Så hvis du har brug for at komme fra punkt A til B med stil, så skal du investere i en Mercedes. Hvorfor Mercedes? Jo, det er skam fordi deres biler lige præcis formår at kombinere luksus og hestekræfter på en måde, som ingen anden bilfabrikant kommer i nærheden af. Du tænker måske, at en Mercedes er langt udenfor dit budget. Men de dage, hvor Merecedes kun fremstilled biler, som ganske få mennesker havde råd til, er ovre, og i dag laver de biler, der spænder fra overkommelige priser til ekslusiv luksus.

 

Hvilken Mercedes model du skal vælge afhænger af dit behov og dit budget. Vi giver dig her en hurtig gennemgang af de forskellige muligheder:

  • A-klasse: Disse kompakte biler, er den den type, man kan få til de mest overkommelige priser! De går direkte ind og giver konkurrence til BMW 1-serien og Audi A3. Denne klasse kommer i en række forskellige motorspecifikationer, lige fra den effektive A180 mercedes til den kraftfulde A 45 AMG.

 

  • B-klasse: B-Klassen er en fin, kompakt, luksusbil, der kan transportere dig overalt med stil! Ligesom sin lillebror er den også tilgængelig i mange forskellige motorspecifikationer, der kan give dig fantastisk brændstofeffektivitet eller adrenalin-pumpende fart over feltet, og fuldstændig glidende acceleration!

 

  • C-klasse: C-Klassen er en af de mest solgte executive-sedaner, og C-Klassen går ind og fuldstændigt omdefinerer, hvad kraft og luksus betyder! Hvis du vil have noget, der ikke brænder et hul i lommen, så gå efter en diesel C180, men du skal gå efter AMG-udgaven hvis du er interesseret i rå og brutal motorkraft! De 500 heste vil med garanti opfylde enhver drengedrøm.

 

  • G-klasse: Mercedes G-klassen overgår overalt. Med en SUV vil du bogstaveligt talt kunne køre overalt i verden, og i modsætning til sine forgængere, vil denne Mercedes version kunne gøre det med luksus og manér. Der er så mange luksuriøse detaljer og oplevelse i denne type Mercedes, ad det overgår fantasien. Hvis du køber AMG-udgaven, vil motoren og de rå hestekræfter, den producerer, give dig fart for alle pengene, da denne V8-superchargede motor er i stand til at producere mere end 500 hestekræfter.

 

Hvis du længe har drømt om en lækker bil, så er det sikkert AMG-udgaven du savler over lige nu. Det skal selvfølgelig passe med budgettet, men husk på, at når du køber Mercedes får du kvalitet for pengene. Penge du normalt ville skulle bruge på udskiftning af bilruder, eller på at få din billige bil til at føles bare nogenlunde behagelig at køre i, kan du ligeså godt bruge på at få en ordentlig bil til at starte med.

Trøjer til Den Store Kvinde – En Fantastisk Guide

Trøjer store kvinder

Der er faktisk mange muligheder, når det kommer til trøjer til store kvinder, og du kan helt sikkert finde en, der er rigtig for dig. Tøjproducenterne er blevet langt bedre til, også at indtænke Størrelse XXL og derover i deres design og produktion.Du vil kunne finde en masse tøj, der ikke bare ser godt ud, men også er på mode. Hvis du ønsker at at købe trøjer eller skjorter i store størrelser, skal du bare bestemme dig for, hvilken stil du vil have, og så vil du opdage, at du har alle de muligheder, du kunne drømme om.

Hvilke stilarter kan du få?

Der er mange forskellige stilarter når det kommer til store størrelser trøjer og skjorter til kvinder. I nyere tid er flere stilarter og typer vundet frem på markedet, og du kan næsten med sikkerhed finde alt, hvad du har brug for. Tøj til store kvinder findes i næsten enhver butik nu, og du vil ikke have et problem at finde det du leder efter. Her er et par af de forskellige stilarter af trøjer, du kan finde

Trøjer med lange ærmer: Hvis du leder efter en langærmet trøje, som du kan have på om vinteren, så er du godt stillet. Du vil kunne finde dem i en række stilarter, fra de mere formelle og til en dejligt afslappet top.

T-Shirts med korte ærmer: Kortærmede T-shirts er meget populære til kvinder, både om sommeren og om vinteren. Med det stadig voksende udvalg af tøj til store kvinder, burde du ikke have nogen problemer med, at finde en du godt kan lide.

Sportstrøjer: Der er ingen grund til, at give op på motion, fordi du ikke kan finde den rigtige sportstrøje til dig. Der er et stort udvalg af både tæt- og løstsiddende sportstøj til kvinder i alle størrelser. Du kan finde dem i en bred vifte af materialer: lette syntetiske materialer, eller naturligt bomuld. Du skal bare bestemme dig for, hvad der passer dig bedst, og så er det i gang med at motionere!

Du kan finde ovenstående, og mange flere, stykker tøj til store kvinder, næsten over alt. Visse butikker har helt bestemt tøj i store størrelser, og især stormagasiner plejer at have et fornuftigt udvalg. Du kan også købe dem online, men her skal du være sikker på, at du kender din størrelse, så du ikke ender med noget, du ikke vil have. Det skal dog siges, at de fleste online-butikker tilbyder, at man kvit og frit kan sende tøjet tilbage, hvis det ikke passer, og få sendt den samme trøje, eller noget andet, i en passende størrelse. Du behøver ikke bekymre dig længere: tøj til store kvinder kan nu findes overalt. Vi er endelig væk fra de dage, hvor man kunne risikere at tage på shoppingtur, og ikke finde en eneste beklædningsgenstand i ens størrelse.

Tror Du At Carporten Kun er Til Bilen – Tro Om Igen!

Carport

Når hører om ”carporte”, skal der ikke mange engelsk kundskaber til, for at tænke, at de er beregnet til at parkere sin Peugeot i, så den er beskyttet mod elementerne. En carport af metal er da også super godt egnet til, at beskytte din bil, mod alle de skiftende vejrforhold. Du behøver ikke rense dine forruder, sidespejle og vinduer om vinteren, når sneen falder, og skaber et tykt lag over det hele. Carporten giver samtidig din bil tilstrækkelig ventilation til at undgå at dele og tilbehør ruster.

Men carporte kan bruges til meget mere, end bare at beskytte den bil, du har investeret dyre summer i. Der er uendelige muligheder for, hvad sådan en carport kan bruges til. Om sommeren kan en carport fungere som en dejlig tiltrængt omgang skygge fra solens brændende varme. Det er både rart for bilen, for personer, og for ting, man ikke har plads til at opbevare inde i huset, men som ikke tåler de kraftige stråler fra solen særligt godt. Din carport er et godt sted, at få sig en snack, eller måske en lille lur i en hængekøje, hvis man trænger til lidt tid for sig selv.

Hvis du arrangerer en simpel sammenkomst hjemme hos dig selv, og der måske er en del familie eller venner der har sagt de kommer, så kan du fint sætte borde op i din carport til dine gæster, så de kan sidde der og hyggesnakke mens de venter på at blive serveret din hemmelige grillopskrift. Hvis en carport indrettes pænt, kan den endda bruges til at arrangere organisationsmøder eller sammenkomster. I stedet for at leje et stort lokale eller et forsamlingshus, kan en carport let benyttes til at rumme et stort antal mennesker, uden at skulle betale en formue for lokalet. Vi ser endda folk, der køber en carport udelukkende af den grund – den er slet ikke tiltænkt bilen!

Så hvis du stadig har gået og tænkt, at en carport vel kun kan bruges til biler, så må du tro om igen. Der er hundredevis af forskkelige anvendelsesmuligheder i en carport. Hvis du det har fået dig til at overveje at købe en carport, så husk at vælge firma og mærke med omhu. Du bør tænke over de specifikke ting, du ønsker at bruge carporten til, og hvilke krav de sætter til den. Du kan godt være helt ærlig overfor firmaet, du køber carporten igennem – du vil med garanti ikke være den første kunde de har, der har andre planer med den, end at parkere bilen i den. Find et sted der kan levere en carport i den størrelse, og med det design, der passer bedst til dit formål. Tag desuden et grundigt kig på deres  produkt- og servicegaranti.

De Mest Basale Sko Enhver Mand Bør Eje

Sko mand

Sko har altid været forsømt af de fleste mænd og kvinder. De kan bruge timer på at finde det helt rigtige tøj, men vil næsten ikke bruge nogle få minutter på at vælge det rigtige par sko. Sko er en integreret del af den måde, du ser ud på, men ikke mange mennesker indser dette meget vigtige faktum. Derfor ender de med, at se underlige ud for andre. Til tider mangler mange af os selv at indse, hvad der gik galt med vores påklædning. Mænd kan let finde en undskyldning for, ikke at give sko tilstrækkelig opmærksomhed og omtanke, ved at sige, at de ikke har meget at vælge imellem. De har selvfølgelig et mindre udvalg til rådighed, i forhold til kvinder. Men det at iføre sig et par brune sko med et sort jakkesæt ser simpelthen forfærdelig ud, og der er ikke nogen undskyldning. Det er simpelthen dårlig stil.

Nu da vi har fastslået, at det, at være iført de rigtige sko, er lige så vigtigt som at iført den rigtige farve skjorte eller bukser, kan vi tale om de forskellige typer sko. Der er nemlig et vist udbud tilgængeligt for mænd, og der er nogle klare retningslinjer for, hvornår man kan have dem på. Før i tiden var der kun ét design tilgængeligt, og det var kun den sorte eller brune farve, mænd kunne få sko i. Nu producerer mange virksomheder sko, specielt til mænd, der har de nyeste stilarter og med komfort i tankerne. Udover sportssko og Sneakers, fremstillet af firmaer som Nike, Adidas og Reebok, er der virksomheder der specialiserer sig i fremstilling af formelle og semi-formelle sko til mænd. Vi vil tale om nogle grundlæggende typer af sko, som mænd har til rådighed på markedet. Der kan også være flere variationer indenfor disse typer.

Lace ups – dette er den mest udbredte sko, når det kommer til formel påklædning. Den er god, hvad end du er på kontoret, eller til en eller anden formel begivenhed. Lace up stilen fokuserer typisk på det materiale, der bruges til at lave skoene (læder), de typer af blonder bliver brugt, og endelig den enorme opmærksomhed på detaljer.

Støvler – støvler er en af de mindre formelle former for fodtøj, og ser godt ud med et stilfuldt par jeans. Støvler kommer i to mønstre; dem der har et blankt udseende, og dem der har et mere groft og brugt udseende. Hver af dem formidler forskellige aspekter af din personlighed. Støvler kommer i forskellige stilarter, herunder cowboy støvler, kamp støvler og ørken støvler – og alle er moderne lige nu.

Slip-on sko – dette er de billigste sko, når det kommer til den afslappede kategori, og kræver endda meget mindre vedligeholdelse og er samtidig meget komfortable. Som navnet antyder, kan du glide dine fødder ned i dem, hvilket gør det langt nemmere og hurtigere at tage dem af og på.

Loafers – de mest modebevidste og stilfulde mænd har helt sikkert have et par loafere i deres skab. De bliver af mange betragtet som de mest stilfulde par sko, og er i mode i alle årstider. Loafers er trendy, og alligevel meget komfortable. De kommer i mange mønstre, og der er også et stort sæt farver farver at vælge imellem. De største producenter af sko til mænd har altid en række loafers i for deres sortiment.

Spar penge: Lær, hvad dine små hverdagsaktiviteter koster

Hårtørrer

Det koster ikke noget at trække vejret eller blinke med øjnene. Men mange andre små ting, du gør i hverdagen, koster penge, selvom du måske ikke tænker over, at det gør det. Det kan for eksempel være at tage et glas vand, at åbne for køleskabet, at skylle ud i toilettet og at lave en omelet. Der er nemlig rigtig mange små ting, vi gør, som vi betaler små beløb for hver evig eneste dag – og vi betaler gennem de forskellige faste udgifter, vi har i for eksempel boligen. Det kunne være elregningen, vandregningen og varmeregningen.

I dette indlæg skaber vi overblik over nogle af de bittesmå udgifter, du har gennem helt dagligdags aktiviteter og gøremål gennem en dag. Og hvis du først får overblik og bliver bevidst om alle disse miniudgifter, så kan du komme rigtig langt i forhold til at spare og udnytte ressourcerne mere effektivt.

Det koster 13 øre at bruge din hårtørrer i 2 minutter

Vidste du godt, at det koster dig 13 øre for hver 2 minutter, der går med at tørre dit hår med føntørrer? Mange føntørrere har et elforbrug på omkring 2.000 watt. Så det vil sige, at hvis du bruger den hver dag – for eksempel om morgenen efter du har været i bad – så koster det dig 50 kr. årligt at få tørret hår. Det lyder måske ikke af meget, men måske kan 2 minutter heller ikke gøre det – og måske er der flere i hjemmet, der skal have tørret hår hver dag. Derfor kan det hurtigt løbe op.

Det koster 6 kroner at tørre tøj i en A-mærket tørretumbler

De fleste ved måske godt, at tørretumbler og vaskemaskine er lidt af en elsluger. Faktisk er tørretumbleren det husholdningsapparat, der sluger mest el i en gennemsnitlig husholdning. Derfor er det heller ingen overraskelse, at det koster 6 kroner, hver gang du skal tørre tøj i en tørretumbler. Hvis du vil spare, kan du med fordel hænge dit vasketøj udenfor på en snor – hvad enten det er solskin eller ej. For vinden hjælper også med at tørre. Der er også andre forholdsregler, du kan tage. Hvis du ikke kan hænge tøj udenfor, men skal tørre det, kan du altid sørge for at fylde tørretumbleren godt op. På den måde udnytter du maskinens kapacitet mere effektivt.

Energimærkningen på tørretumbleren afgør udgiftens størrelse

De fleste er også godt med på, at energimærkningen på en tørretumbler fortæller noget om, hvor stor en del af udgiften tørretumbleren står for på elregningen. Hvis du har en maskine, der er A+++-mærket, kan du tørre tøj for 2 kroner per tørretumbling. Du kan spare over 1.000 kr. ved at skifte til en maskine med bedre energimærkning. Og du kan altid forlænge levetiden på dine maskiner ved at udskifte hvidevare-reservedele. Når du skifter reservedele til hvidevarer, øger du funktionsevnen på dine maskiner, og det er et billigere alternativ til at gå ud og købe helt nye maskiner.

Det gode ved at spare penge på husholdningen er jo netop, at du kan bruge pengene til andre ting, du hellere vil. Selvfølgelig er der udgifter til madlavning og husholdning. Men jo flere af de penge, du kan frigive til underholdning – til en tur i Tivoli, zoologisk have eller biografen med familien – jo bedre.

Skal læses