Moderjord som inspirationskilde

Moderjord er et uforklarligt fænomen og et farligt og fascinerende element. Verdensnaturen er meget forskelligt alt efter, hvorhenne på kloden man befinder sig. Her kan man finde alt fra glohede ørkener, golde savanner, iskolde sletter og kæmpe bjerge. Det er svært at begribe helt, hvor forskelligt naturen er alt efter ens placering og ikke desto mindre, hvordan moderjord har forandret naturen siden tidens start. Jorden bliver omformet efter naturens gang, hvor bjerge bliver større grundet sand i luften, isen smelter grundet drivhuseffekten og tsunamier opstår på baggrund af jordskælv.

Denne vilde og fascinerende natur har grundet dets ubegribelige scenarier blevet inspirationskilde til en lang slags forskellige emner.

Indretning

I de senere år er den naturlige indretningsstil taget norden med storm og lige så langsomt er denne ligeledes begyndt at blive mere udspredt til hele verden. Dette er typisk en mere rå indretning, hvor man forsøger at tage naturen med ind i sit hjem. Dette kan gøres på flere forskellige måder og til mange forskellige ekstremer. Her er det mest populære dog at tage store naturlige planker ind til spisebord, flotte egetræsmøbler og ellers er indretningen kraftigt inspireret af den vilde natur.

Smykker

Ligeledes har den samme vilde natur været inspirationskilde for rigtig mange forskellige slags smykkelinjer, produkter og ikke mindst hele brands. Her er naturen perfekt til netop dette, da den er så vild og har så mange fede ting at byde på udover blot dets flotte farver. Skovens bund, blomster, blade og meget andet er af flere omgange blevet udødeliggjort i forskellige slags smykker. Her er der dog især en blomst, der er blevet mere populære til smykker end alle andre nemlig margueritten. Marguerit smykker er blevet uhyr populære hos flere danske smykke brands og hos forbrugerne.

Plakater

Udover indretning og smykker er der især blevet stjålet inspiration fra naturen i designet af rigtig mange af de mest populære plakater og malerier. Her kan det være alt lige fra en enkelt plante, blomst til en helt bestemt skov eller område, der er blevet portrætteret. Ligeledes findes der utrolig mange forskellige motiver af netop dette, hvor især dyr også har været en stor inspirationskilde.

Arbejdet i Haven er Sjovere med de Rette Bukser

Der er nogle der nyder, at arbejde ude i haven, mere end andre gør det. Selv hvis man elsker at rende rundt i haven og få den til at se lækker ud, så vil man dog stadig af og til møde nogle frustrerende udfordringer. Det er selvfølgeligt en del af charmen ved at arbejde i haven: det er ikke det hele der er forudsigeligt, og nogle gange er man nødt til at tænke lidt udenfor boksen, eller lægge en masse kræfter i, at få løst problemerne. Man kan dog ofte gøre løsningen af den slags udfordringer sjovere, ved at sikre sig, at man har det rette grej.

Hvis du er havemand, eller havekvinde, så har du sikkert allerede et skur fyldt med en masse havegrej. Det betyder dog ikke, at du er fuldt ud klædt på til, at løse alle havens problemer: der er nemlig en ting, som mange mennesker overser.

Hvad er den mest frustrerende ting at finde ud af, når du sidder på hug foran dit bed og fjerner ukrudt? Det er da selvfølgeligt, at du ikke har det rette værktøj på dig! Vi har jo kun to hænder, og man kan let komme til at miste fokus, når man går rundt i haven i sine egne tanker. Man skal altså til at rejse sig op, gå hele vejen hen i skuret, prøve at huske på hvad man gik derhen efter, og så gå tilbage på huk og få arbejdet videre. Hvis det sker mange gange på en dag, så kan det hurtigt gå ud over ens gode humør.

Det problem er dog hurtigt at løse: du skal bare have de rette bukser! Når jeg er i haven, så finder jeg det rigtigt praktisk at gå rundt i et par mascot arbejdsbukser. Den slags arbejdsbukser gør det lettere at arbejde i haven af flere grunde. For det første, så er de lavet af slidstærkt materiale, der også er let at vaske. Jeg har altså ingen bekymringer når jeg sætter mig ned på knæene, og skærer blomster til. Fugten trænger ikke igennem, så jeg bliver ikke kold – ikke engang om vinteren. Lidt jord på knæene skader ikke bukserne det mindste, og kan let vaskes af igen. Men vigtigst af alt, så har arbejdsbukserne et nærmest uendeligt antal lommer, med god plads til alt muligt værktøj!

Det er lommerne der virkeligt gør forskellen. Når jeg står i redskabskuret og kigger på mit værktøj, så kan jeg let tage alt det, som jeg regner med at få brug for, og så bare stoppe det i de forskellige lommer. Nu er jeg altid forberedt på de ting, jeg kan ske at møde ude i haven, og jeg behøver ikke at rende frem og tilbage til skuret i tide og utide.

Stop Med at Overtænke dit Valg af Løbesko

Der er rigtigt mange gode grunde til, at komme i gang med at løbe. Det er en af de mest populære former for motion, og der er der gode grunde til. Det er en af de mest naturlige former for motion vi mennesker kan lave: vores kroppe er basalt set designet til at løbe. Det er også grunden til, at vi let finder det naturligt, efter vi først er kommet ordentligt i gang. På sigt vil du kunne løbe på autopilot og bare nyde løbeturen – noget der ikke altid er muligt med andre former for motion.

En af de helt store fordel ved løbetræning er, at man kan gøre det hvor som helst, og ikke har brug for en masse udstyr. Det eneste du skal bruge er et par gode løbesko og et sted, hvor du kan løbe rundt. Det gør det til en langt mere alsidig og transportabel form for motion end eksempelvis det, at spille Tennis eller lave styrketræning i et træningscenter. Hvis du spiller Tennis så skal du have en ketcher og den rette påklædning, samt være heldig at kunne finde en tennisbane i nærheden. Hvis du laver styrketræning, så har du brug for en masse vægte, eller medlemskab i et træningscenter. Der er altså langt flere ting der står i vejen for at få trænet. Her er løb meget lettere at komme i gang med, og man kan altid tage det med sig. Uanset hvor du er på ferie, eller hvor du bliver sendt hen af arbejdspladsen, så kan du altid finde plads til løbeskoene i bagagen.

Men når nu det er så nemt, hvorfor er der så stadig folk, der har svært ved at komme i gang? For mig at se, så bunder det næsten altid ud i, at folk overtænker tingene. Der er ikke nogen der bryder sig om, at føle sig dårlig til noget. Vi har nok alle nogle dårlige minder fra folkeskolen, hvor vi stod foran hele klassen og på en eller anden måde ydmygede os selv, fordi vi gjorde noget for første gang, og ikke gjort det helt perfekt. Men er vi ikke voksne nu? Har vi ikke indset, at det altid er sådan? Ingen kan forvente perfektion første gang man gør noget. Måden vi lærer på, og bliver bedre til ting, er ved at fejle.

Det ved vi logisk set godt. Men instinktivt kan vi stadig mærke skammen fra barndommen, og den får os til at lede efter en udvej. En eller anden måde, hvorpå vi kan undgå at lave selv den mindste fejl. Resultatet er typisk, at vi overtænker tingene. Vi læser op på det, studerer det i dybden, overvejer alle mulighederne… Vi fortæller os selv, at vi bare gerne vil være helt sikre på, at vi gør det rigtigt. Men reelt ender vi alt for ofte med at udskyde det igen og igen, og aldrig komme i gang.

Løb er som sagt simpelt: du skal bare bruge et par gode løbesko. Det afholder dog ikke folk fra at overtænke deres valg af løbesko: hvilken af de 100 forskellige modeller er mon den helt rigtige? Glemt det! Køb dig et par løbesko i den rigtige størrelse, fra et anerkendt mærke, og kom så i gang med at løbe! Det får du langt mere ud af, end at læse op på forskellige typer såler eller snørebånd. På med skoene, ud at løbe.

Morsom & interessant guide til forandringer

”Jytte vender tilbage – Den umoderne guide til at skabe forandringer imod alle odds” er Morten Münsters nye bog som opfølger på bestselleren ”Jytte fra marketing”.

Bestselleren ”Jytte fra Marketing” solgte over 80.000 eksemplarer ifølge Børsen, 28 august 2020. Efterfølgeren der sagtens kan stå selvstændig, er i samme humoristiske tone med situationer der er taget op på et lidt højere plan.

En god guide indenfor bøger om ledelse der sætter fingeren på de mange ting i hverdagen, som spænder ben for reelle forandringer.

Hvem er ”Jytte Vender Tilbage” for?

Bogen er for dig der gerne vil skabe forandringer hurtigt. Helt ligesom bogen er til dig, der vil gennemskue den overflod af ligegyldighed indenfor krav, overoptimisme og narcissisme der gennemsyrer mange beslutninger og mangel på samme.

Jytte Vender Tilbage” kan være velegnet til alle der vil forandre og forenkle organisationer og processer, hvilket kan være i hverdagen, parforholdet, den store organisation eller mindre virksomhed.

Bogen?

Morten Münster der er forfatter, foredragsholder og rådgiver for danske og globale virksomheder i forhold til implementering af adfærdsdesign, giver dig en morsom, oplysende og interessant guide med sin seneste bog.

Ved hjælp af hverdagseksempler og sin underholdende fortæller stil, sætter Morten Münster fingeren på de ting som de fleste kan relatere sig til i hjemme- og arbejdssituationer. Bogen giver også råd til hvordan du kommer forbi forhindringerne i forhold til at skabe forandringer.

Bogens 352 sider skræller alt overflødig væk, ved at fortælle dig hvorfor forandringer går langsomt, hvorfor motivation er overvurderet, hvor det at være uambitiøs giver konkurrencefordele, Hvorfor Randers Kommune har en gennemsyret elendig strategi eller hvad en kø i den lokale Netto kan lære dig.

Forfatteren Morten Münster er forfatter til to bestsellere om adfærd. Den første udgivelse var ”Personlig indflydelse – den overraskende sandhed om hvordan man flytter mennesker, holdninger og produkter” og selvfølgelig ”Jytte fra marketing er desværre gået for i dag”.

Hvorfor købe denne bog?

Hvis du gerne vil se forandringer i parforholdet eller arbejdet, giver bogen dig gode redskaber til at realiserer dette. Samtidig er bogen både humoristisk og har en skøn skrivestil der fanger dig.

Du kan købe bogen som indbundet, e-bog eller lydbog eller efter præference. Hør gratis lydbøger både indenfor fag og skønlitteratur hvis du vil dykke mere ned i adfærdsmønstre.

Tag et bræk i hverdagen

Det er nok de fleste af os der genkender følelsen af at gennemgå den samme dag om og om igen. For nogle er det helt fint, men for andre kan det simpelthen gå hen og blive for kedeligt. Derfor har vi lavet denne artikel med nogle ideer til hvad du kan bruge din fridag på, for at få lidt forandring.

Aktivitetscentre

 

Der er faktisk et gigantisk udvalg af rigtig fede aktivitetscentre rundt omkring i landet. Her kan man købe sig til en dag billet og få en rigtig god oplevelse. Det kan være alt fra videnskabelige centre til mere sportslige, som teambuilding aktiviteter. Der er næsten ikke det man ikke kan. Derfor foreslår vi at du ser indad og finder den glemte hobby eller passion du havde for noget, og undersøger hvor du måske kan virkeliggøre den drøm. Den kan være at prøvekøre en formel 1 simulator, eller endda tage din egen bil ud på en vaskeægte racerbane. Der er stort set uendelige muligheder hvis du virkelig kigger.

En tur i skoven

 

Er man måske ikke så meget til aktivitet og mange mennesker, kunne man med fordel gå en tur i skoven. Der er heldigvis mange smukke skove rundt omkring i Danmark, hvor man kan pakke picknick kurven og få sig en dejlig dag i naturen. Her er der muligheder for hygge og endda at se nogle dyr. Skoven har på en eller anden måde en beroligende effekt på mennesker, og det kan være en stor hjælp til at stresse af.

Se en live kamp

 

Om du er til fodbold, håndbold eller ishockey er der altid sportslige events at finde. Dette kan kræve en smule planlægning, men tag ind og føl stemning ved en fed kamp. Det vil uden tvivl blive en dejlig dag. Her kan du få lov til at folde dig ud og rigtig mærket suset ved en fed oplevelse.

Find noget du synes er sjovt og sørg for at få det gjort. Vi må huske at få det bedste ud af den tid vi har.

Renault Spiller med Musklerne med Ny Bybil

Man behøver ikke gå op i mode for, at klæde sig på en bestemt måde. Hvis vi var ligeglade med hvad for noget tøj vi havde på, så ville vi nok handle tøj via internettet, og blot tage det første og bedste vi så, eller det billigste vi overhovedet kunne finde. En hvid t-shirt med skæve syninger og et par sjaskede joggingbukser opfylder trods alt de helt basale praktiske behov vi forbinder med påklædning. Men vi mennesker vi have mere end bare de praktiske behov opfyldt, hvis der er mulighed for det. Vi kan ikke altid sætte ord på det, men når vi kigger på et stykke tøj så kan vi ligesom mærke om det er noget vi kan lide, eller om vi hellere vil have noget andet. Det vi tager på er nemlig en slags forlængelse af os selv: det er repræsentativt for vores identitet.

Tøj er ikke det eneste vi lader omslutte os, for at kommunikere vores identitet og personlighed til vores omverden. Det er i høj grad det samme der gør sig gældende, når det kommer til biler. Der er hundredvis af forskellige biler på markedet, hvilket ikke ville give mening, hvis alle udelukkende tænkte på en bil som et værktøj til at løse vores behov for transport. Det er altså et tegn på, at bilen er meget mere end det. Bilen er også noget, vi ”tager på”: den er udenpå os, og vi har en interesse i, at den lader vores personlighed skinne igennem. Vi er ikke ligeglade med hvordan vi præsenterer os selv, da vi ikke er ligeglade med, hvordan andre opfatter os. Der er en forskel på at være ligeglad med hvad andre tænker om dig, når du viser dit sande jeg til dem, og så at være ligeglad med at du kommunikerer noget til dem, der ikke stemmer overens med din identitet. Målet et at så ved hvem vi er, kommunikere det tydeligt, og på den måde tiltrække de rigtige mennesker til vores liv. Vi ønsker en social omgangskreds der accepterer os for den vi er, og det kræver, at vi viser hvem vi er. Også når vi kører i bil.

Derfor er det fantastisk at se, at den nye Renault Captur virkelig er en bil der emmer af personlighed, uden at gå på kompromis med det praktiske. Det har ind til nu været svært at finde en bil der spillede med musklerne og viste noget råt og maskulint, uden samtidig at ende ud med et spartansk indre der ikke gav den fedeste køreoplevelse. Renault Captur har gjort op med denne tendens, og giver os det hele. Bilens design taler selvfølgeligt for sig selv, men magien sker, når vi åbner døren og kigger indenfor. Bilen er spækket med moderne teknologi, og sikkerheden er i højsædet: hvem siger man ikke kan være rå, muskuløs og påpasselig på samme tid?

Min Rejse til at Blive Byggesagkyndig

Vores uddannelse og primære job er nok de to ting, der i højest grad definerer hvem vi er som mennesker. I hvert fald på overfladen. Jeg tænker ikke på mine bedste venner ud fra hvad de har studeret eller hvad de arbejder med: det er ligesom bare ekstra detaljer. Men hvis jeg møder et helt nyt menneske, så er det nogle af de første ting man umiddelbart har at støtte sig op ad. Hvis en person fortæller mig at han er ved at læse til bygningskonstruktør, eller arbejder som læge, så giver det mig ligesom en ”kasse” at lægge ham i. Hvis jeg senere kommer til at kende ham bedre, så flyder job og baggrund selvfølgeligt i baggrunden, og det er de mere menneskelige sider der kommer til at identificere ham i mit hoved. Men vi kommer ikke udenom, at langt de fleste mennesker du kommer til at møde, vil se dig ud fra det mærkat som din uddannelse og/eller profession har givet dig.

Nogle finder den tanke sørgelig eller frustrerende, men for mig var det faktisk ganske hjælpsomt. Jeg anede ikke hvad jeg skulle læse. Det var svært for mig at se hvorfor ét job eller én uddannelse skulle være mere ”rigtig” end dens alternativer. Der kunne jo ikke være ét rigtigt valg, for så ville det være det, som alle skulle lave, ikke? Så det ”rigtige” er noget subjektivt, og afhænger af hvem jeg er. Som så mange andre teenagere der står overfor at skulle vælge hele deres fremtid igennem et studievalg var jeg selvfølgeligt helt rundt på gulvet. Jeg følte ikke jeg kendte mig selv godt nok til at kunne træffe sådan en beslutning.

Men så begyndte jeg at kigge anderledes på det. Hele det her med identiteten gik pludseligt op for mig. Nu kunne jeg omformulere spørgsmålet: det handlede ikke om hvad jeg gerne ville lave, men hvem jeg gerne ville være. Min uddannelse og mit fremtidige job ville definere min identitet til en sådan grad, at jeg ved at vælge min ideelle identitet ville kunne finde frem til den rigtige retning at gå.

Og det var sådan jeg endte ud som byggesagkyndig. Jeg var et rodehoved som ung, og jeg hadede mig selv for det. Mit ideelle fremtidige jeg ville være en detalje-orienteret person med disciplin og fokus. Jeg fandt ikke som sådan frem til ”byggesagkyndig” som det endelige svar: men jeg fornemmede at en ingeniør uddannelse var den rigtige vej at gå. Derfra blev min identitet langsomt bygget ovenpå hinanden, og da jeg fik muligheden for at tage min eksisterende ingeniøruddannelse og erhvervserfaring, og bygge bygningssagkyndig ovenpå det, så fløj mine tanker tilbage til mine forvirrede unge dage. Jeg havde ikke kendt slutdestinationen dengang, men havde sat sejl i den rigtige retning. Og nu var det sket: jeg var ankommet. Jeg arbejder ikke som byggesagkyndig, jeg er en byggesagkyndig.

Sådan overrasker du din mor på Mors dag

Når vi rammer d. 10. maj, er det igen blevet dagen hvor vi fejrer alle mødre, og i år er ingen undtagelse. Dagen er kendt vidt og bredt som Mors dag, og vi har siden opfindelsen i 1929 kom til Danmark, fejret mødre i alle aldre. For selvom du er blevet voksen og er flyttet hjemmefra, betyder det ikke, at du ikke længere er din mors barn. Mors dag bliver verden over brugt til at vise hvor meget man værdsætter sin mor eller bare mødre i ens liv. Det kan være du ønsker at hylde og forkæle din egen mor, din mormor eller moren til dine børn. Uanset hvilken mor det er, der fortjener at blive forkælet på denne specielle dag, kan det være svært at finde den rette gave. I langt de fleste tilfælde falder en smuk buket blomster altid i god jord, men måske er du blevet træt af altid at give blomster? Så er det blevet tid til at prøve noget anderledes, men hvad giver man lige kvinden der har alt? Det er slet ikke så vigtigt, hvor stor eller dyr gaven er. Nej det der tæller er, at du har brugt tid på at overveje hvilken gave, du tror, hun vil blive glad for. Hvor kliché det end lyder, så er det de små ting, der tæller.

 

Mor plakat

Er du en af dem som gerne vil skifte den årlige blomsterbuket ud med en sød og sjov lille ting til Mors dag? Et rigtig godt bud på sådan en lille ting kunne for eksempel være en mor plakat. Nu sidder du måske og tænker, hvad er en mor plakat og hvad kan den? En mor plakat er en plakat, hvor der er trykt en sød og personlig tekst på. Du har måske spottet mor plakater på Plakatdyr.dk, hvor der findes mange forskellige. En mor plakat en sjov og anderledes måde at fortælle en mor i dit liv, hvor meget hun betyder for dig. Prøv med mor plakaten ”Årets mor”, som indeholder en masse søde og kærlige beskrivelser, så kender du en mor, hvor denne beskrivelse passer perfekt, er den et oplagt valg til en Mors dag gave. Den vil med garanti falde i god jord! På Plakatdyr.dk kan du også finde en mor plakat, der passer til alle de andre mødre i dit liv, og her snakker vi selvfølgelig om mormor, farmor eller papmor. Disse mødre fortjener også en kærlig tanke, og det er nemt med en mor plakat. De kommer i forskellige farver, så du kan vælge om plakaten skal være sort, hvid eller lyserød, og dertil kommer de også i flere forskellige størrelser. Du kan for eksempel vælge at købe en mor plakat i størrelse A5 og bruge det som et kort sammen med en buket blomster eller en anden lille gave. Det kan nemt gemmes og hænges på opslagstavlen eller køleskabet. Eller du kan vælge en lidt større plakat i enten størrelse A4 eller 30×40, og samtidig vælge en flot ramme til. Her er der også flere farver at vælge imellem og det er helt op til dig, hvilken du synes passer bedst. En mor plakat med ramme omkring er en rigtig flot og økonomisk overkommelig gave, som vil glæde i mange år fremover.

Høflighed på Autopilot Skaber Splittelse Imellem Os

Familie

Når vi er børn, er vi ikke altid de mest høflige mennesker i verden. Børn tænker ikke altid på deres medmennesker, og har travlt med at fortabe sig i deres egne tanker og udforske verden. Det er derfor vi ikke tænker skidt om dem, men i stedet kigger med dømmende blikke på forældrene. Vi ved instinktivt, at høflighed og gode manerer ikke er noget man er født med, men noget man skal opdrages til at have. På et tidspunkt bliver denne opdragelse så til en reel følelse af kærlighed og sympati med andre mennesker.

Vi lærer eksempelvis børn at sige ”tak”, når folk gør noget for dem. En lille dreng der får en gave af sin tante juleaften, tænker ikke automatisk på hendes følelser og beslutter sig for at udvise taknemlighed. Det eneste den knægt har i hovedet er at flå papiret af, og så komme til at lege med sit nye legetøj. Men forældrene spørger deres barn ”Hvad siger man så?”, og barnet siger på mekanisk vis ”Tak” til tanten, og pakker så gaven op og leger med sit legetøj. Det er rent mekanisk, og ikke noget der har nogle reelle følelser bag sig i de første mange år. Men det er stadig vigtigt!

Disse mekaniske ”Tak” og andre høfligheder er nemlig noget, der får barnet til at åbne sine øjne for, at andre mennesker er vigtige, og at vi bør bruge tid på at skabe gode forhold til dem. Senere hen når de vokser og blive ældre, så vil denne grundlæggende forståelse kunne vokse sig til reel sympati, og høfligheder der kommer fra hjertet. Pludselig siger vi ”tak”, efter at Audi service har repareret vores bil, fordi vi virkeligt mener det, og har en forståelse for hvordan vores handlinger har indflydelse på andre menneskers følelser.

Vi er dog kommet ind i en underlig tid nu, hvor det er som om udviklingen går den anden vej. Der er alt for mange mennesker i dag, der bare siger ”tak” på autopilot, og ikke stopper op og overvejer følelserne bag, eller det andet menneske i interaktionen. Jeg ved ikke om det skyldes al den moderne teknologi, hvor følelser jo er svære at kommunikere og ord er den eneste måde at gøre det på. Ingen behøver reelt at føle taknemlighed når de skriver ”Tak” via SMS, for modtageren kan ikke aflæse på deres kropssprog om det er reelt eller ej. Det betyder at vi ikke får trænet den her sympati muskel, og det gør det langt sværere at skabe tætte bånd med hinanden i den virkelige verden.

Det er heldigvis noget, vi aktivt kan gøre noget ved. Drop SMS’erne og begynd at ringe mere: din stemme vil i langt højere grad kommunikere hvorvidt du er oprigtig eller ej, og det at høre den anden persons stemme vil også øge din empatiske sans. At møde folk i virkeligheden er selvfølgeligt endnu bedre.

Sådan Kontrollerer du Dit Temperament i Trafikken

Sur mand

Vi ved nok alle sammen hvor hårdt det kan være, at skulle køre igennem den travle morgentrafik på vej til arbejde. Det kan være noget af det mest frustrerende i verden, og det gør ikke tingene bedre, at det er noget vi skal gennemleve igen og igen, arbejdsdag efter arbejdsdag. Når det endelig bliver weekend slipper vi heller ikke nødvendigvis for det: for hvem gider at blive hjemme hele dagen, når man endelig har fri?

Men hvordan kan det være, at det er så frustrerende at befinde sig i trafikken, og hvorfor har det det med at irritere os til en sådan grad, at vi mister temperamentet og bliver direkte vrede? Hvis vi tænker rent logisk over det, burde vi jo være taknemlige. Er det ikke fantastisk at vi har biler, der kan hjælpe os med at tilvejebringe flere kilometer, uden at blive svedige eller fysisk udmattede? Forestil dig hvis du skulle på arbejde hver evig eneste morgen – ville det ikke være langt hårdere? En hestevogn ville være en smule nemmere end at gå, men stadig langt fra den luksus, som din Renault Espace er i forhold til. Men faktum er, at vi har det med at glemme hvor godt vi har det. Vi sammenligner sjældent med hvor slemme tingene kunne være, og lader i stedet det ideale drømmescenarie være det, vi holder nuet op imod. Men hvorfor egentligt det? I bund og grund er både worst-case situationen, og dine utopiske drømme, ren og skær fiktion, og det giver ikke mening at være sur over at virkeligheden ikke lever op til det du går og forestiller dig inde i dit hoved.

Så for at tage kontrol over dit temperament i trafikken er første skridt at være opmærksom på, at din frustration ikke er over situationen i sig selv. Hvis du kigger isoleret set på din situation, så er den slet ikke så slem. Du sidder i et blødt og rart bilsæde, i en lækker bil med aircondition og store vinduer. Uanset hvor meget trafik der er, så bevæger du dig stadig hurtigere frem imod arbejdet, end du ville kunne uden en bil. Alt går reelt fremragende! Det er først når du begynder at lave urealistiske sammenligninger med opdigtede scenarier, at utilfredsheden begynder at melde sig. Så lad være med det! Det er fint nok at overveje om der er måder din transport kunne gøres bedre på: men når du har tænkt disse tanker, så skal du enten tage handling på dem (for eksempel: køb en ny bil med bedre affjedring, hvis turen er ubehagelig lige nu), eller glemme dem hvis du ikke kan eller vil gøre noget ved det. Hvis du kan ændre på situationen, så kan du tage handling, og så er der ikke noget at brokke sig over. Hvis du ikke kan ændre på det, så må du bare acceptere virkeligheden som den er, for dit brok vil alligevel ikke ændre på noget.

Skal læses