Hobby

Danmark er kendt i hele verden som et land, der er godt at starte forretning i. Vi har især sikret, at der er gode muligheder for vores egne borgere, som får masser og hjælp og frihed til at gå i gang med iværksætteri og lignende. Det er ikke ligesom i USA, hvor patenttrolde og andre parasitagtige virksomheder kan lægge sag an og gøre livet surt for dig. Lovgivning uden korruption og hjælp fra staten er bare to fordele, men vores relativt moderne digitalisering af processerne er også en af de ting, der gør Danmark til et godt land at være iværksætter i. Det skal dog siges, at der også er mange punkter, hvor processen kan forbedres, men i forhold til mange andre lande er vi ganske heldige. Der er altså rig mulighed for at udvidde sin hobby til en forretning, så man kan tjene penge på at gøre det, man holder af.

Du kan for eksempel lave dine egne designs til 3D print, som du så kan sælge brugen af. Du kan også selv producere de produkter, du har designet – eller produkter, som andre har designet – og så sælger dem til forbrugere i Danmark eller rundt om i verden. Til at starte med er det ganske fint bare at betale andre for at printe, hvis du begynder at gøre en større forretning ud af det, så kan det formentlig bedre betale sig at købe sin egen 3D printer.

I en lidt anden kategori har vi strikning og hækling. Du kan også tilføje syning og et par andre ting, hvis du for eksempel vil lave tøj helt fra bunden. Det bliver nok ikke helt fra bunden – så får du i hvert fald brug for nogle planter eller dyr, så du kan lave dit eget garn med mere. Det er noget nemmere at købe garnet og de andre ting, du får brug for, såsom et par strikkepinde, en hæklenål eller to, og så eventuelt nål og tråd. Hvis du vil tjene penge på den her slags hobby, så er det nok designet, du skal sigte efter at gøre unik og sælge produktet på. Det kan også være, du kan finde en mere innovativ måde at gøre brug af din hobby, så tænk dig om og prøv dig frem.

En anden hobby mange danskere har er at passe deres egen lille have. Det er nemt at spare penge på den måde ved at gro mad til sig selv og sine nærmeste, men hvis du vil til at tjene penge ved at sælge overskydende grøntsager, frugter eller lignende, så kan det være en god ide at se lidt nærmere på, hvordan man optimerer tingene. Du kan for eksempel gro planter uden jord, hvilket typisk fører til større udbytte.