Overlevelsestur

De fleste er enige om, at de har udfordringer nok i hverdagen – når der så samtidig kommer problemer ind i forhold til overlevelsesture, så kan man godt få lyst til at give op. På en måde, er det rart, at vi møder udfordringer her i livet – ellers ville det være kedeligt. Vi ved selvfølgelig, at der er visse udfordringer forbundet med overlevelsesture, men nogle gange måtte det godt bare være nemt. Hvis man har overskudet til det, kan man se problemerne som udfordringer og finde glæde i at løse dem – andre gange, kan det være svært at finde energien.

Vi kigger her på 3 problemer, som mange render ind i når det kommer til overlevelsesture. Ved at læse om de typiske problemer og deres løsninger, kan problemer der ellers virker uoverskuelige pludseligt løses på ganske kort tid. En af de ting vi mennesker er gode til er vidensdeling – vi har hele internettet fuld af folk, der deler deres erfaringer i forhold til problemer, og ofte har løsninger klar til os.

Problem #1: Når prioriteterne går i vasken, har overlevelsesture det med at blive til en uoverkommelig hovedpine. Der er mange forskellige problemstillinger der tager udgangspunkt i en forkert prioritering, og man lægger ofte først mærke til det bagefter. Husk tilbage på dit sidste problem i forhold til overlevelsesture, og tænk på, om der var en eller anden form for forkert prioritering involveret – det var der sandsynligvis!

Løsning #1: Når vi prioriterer forkert, er det ofte fordi vi slet ikke er bevidste om vores prioritering. Hvis vi står overfor et problem, og føler os pressede, så har vi en tendens til at tage en beslutning uden at vurdere om der er andre ting vi burde overveje. Næste gang du står med et problem i forhold til overlevelsesture, så stop op – tag en dyb indånding, og kig på dine muligheder.

Problem #2: Det er let at blive specifik, frem for at kigge på det fulde billede. Du ved, at man kan føle sig dejligt varm i en sovepose – men hvad ligger der forud for det, og hvordan spiller helheden ind i den problemstilling du forsøger at løse? Vi rammer tit hovedet mod væggen, fordi vi forsøger at løse en lille bitte ting, mens den reele problemstilling faktisk ligger på et højere niveau.

Løsning #2: Ét problem kommer sjældent alene – husk det, og arbejd efter det! Når du sidder med en eller anden problemstilling, så overvej, om det er et symptom på et andet problem, eller det virkelig står for sig selv. Spild ikke tid på små problemer, hvis du ved der også er store problemer at løse – specielt indenfor overlevelsesture, kan det at løse det store problem ofte betyde at det mindre problem ændrer sig eller helt forsvinder.

Problem #3: Vi oplever alle sammen verden forskelligt. Når du læser det andre folk skriver om overlevelsesture, kan du blive forundret og overrasket – og måske finde ud af, at det slet ikke passer. Da vi alle sammen vokser op med forskellige oplevelser, har vi også forskellige tilgange til ting, og det betyder at vi let kan tale forbi hinanden i vores kommunikation. Informationsviden omkring overlevelsesture kan være ekstrem vanskelig og give mange problemer, fordi vi ikke alle taler samme sprog.

Løsning #3: Vi er heldigvis alle sammen udstyret med empati, hvilket betyder vi er  stand til at forestille os verden igennem andres øjne. Husk på, at hver gang nogen siger noget om overlevelsesture, så gør de det med udgangspunkt i deres eget verdensbillede og deres egne oplevelser. Læg dine egne forudantagelser og tanker væk for en stund, og forsøg at se verden med den anden persons briller – kig på det de siger, ud fra hvordan de selv tænker.