Der er nogle der nyder, at arbejde ude i haven, mere end andre gør det. Selv hvis man elsker at rende rundt i haven og få den til at se lækker ud, så vil man dog stadig af og til møde nogle frustrerende udfordringer. Det er selvfølgeligt en del af charmen ved at arbejde i haven: det er ikke det hele der er forudsigeligt, og nogle gange er man nødt til at tænke lidt udenfor boksen, eller lægge en masse kræfter i, at få løst problemerne. Man kan dog ofte gøre løsningen af den slags udfordringer sjovere, ved at sikre sig, at man har det rette grej.

Hvis du er havemand, eller havekvinde, så har du sikkert allerede et skur fyldt med en masse havegrej. Det betyder dog ikke, at du er fuldt ud klædt på til, at løse alle havens problemer: der er nemlig en ting, som mange mennesker overser.

Hvad er den mest frustrerende ting at finde ud af, når du sidder på hug foran dit bed og fjerner ukrudt? Det er da selvfølgeligt, at du ikke har det rette værktøj på dig! Vi har jo kun to hænder, og man kan let komme til at miste fokus, når man går rundt i haven i sine egne tanker. Man skal altså til at rejse sig op, gå hele vejen hen i skuret, prøve at huske på hvad man gik derhen efter, og så gå tilbage på huk og få arbejdet videre. Hvis det sker mange gange på en dag, så kan det hurtigt gå ud over ens gode humør.

Det problem er dog hurtigt at løse: du skal bare have de rette bukser! Når jeg er i haven, så finder jeg det rigtigt praktisk at gå rundt i et par mascot arbejdsbukser. Den slags arbejdsbukser gør det lettere at arbejde i haven af flere grunde. For det første, så er de lavet af slidstærkt materiale, der også er let at vaske. Jeg har altså ingen bekymringer når jeg sætter mig ned på knæene, og skærer blomster til. Fugten trænger ikke igennem, så jeg bliver ikke kold – ikke engang om vinteren. Lidt jord på knæene skader ikke bukserne det mindste, og kan let vaskes af igen. Men vigtigst af alt, så har arbejdsbukserne et nærmest uendeligt antal lommer, med god plads til alt muligt værktøj!

Det er lommerne der virkeligt gør forskellen. Når jeg står i redskabskuret og kigger på mit værktøj, så kan jeg let tage alt det, som jeg regner med at få brug for, og så bare stoppe det i de forskellige lommer. Nu er jeg altid forberedt på de ting, jeg kan ske at møde ude i haven, og jeg behøver ikke at rende frem og tilbage til skuret i tide og utide.