Det er lige meget hvem man er: alle mennesker har mål. Nogle mål er ret udbredte: at tjene gode penge, at være en god ven og så videre. Der er også mål, som ikke deles af særligt mange, og mål der primært tiltaler en bestemt del af befolkningen. Alle mennesker har mere end ét mål, og vi prioriterer alle vores mål på forskellig vis. Der er altså ikke to mennesker her på jorden, der har nøjagtigt de samme mål, prioriteret på præcis den samme måde. Men mål har vi alle sammen.

Det betyder så til gengæld, at vi alle deler et meta-mål: et mål omkring vores mål. Dette meta-mål er, at vi gerne vil være gode til at opnå vores mål. Tænk over det: hvis du har sat dig et mål, så er det noget du finder vigtigt at opnå. Hvis det er vigtigt for dig at opnå et bestemt mål, så giver det mening at du gerne vil optimere processen der bringer dig tættere på målet. Du har altså et overordnet mål om, at blive bedre til at opnå mål. Med andre ord: du sætter pris på produktivitet. Du vil gerne være mere produktiv, fordi øget produktivitet betyder, at du vil bevæge dig hurtigere imod dine andre mål.

Alle mennesker er altså forskellige, men alle deler et meta-mål om, at være mere produktive. Det store spørgsmål er selvfølgeligt hvordan man øger sin produktivitet. Der er nogle tilgange og teknikker der kun egner sig til bestemte mål. Der er dog andre ting, der er mere generelle, og vil kunne gavne alle mennesker: uanset hvilket mål de arbejder imod.

En generelt teknik til at være mere produktiv er, at benytte sig af musik. Musik har en nærmest magisk effekt på vores bevidsthed og nervesystem. En trist sang kan få os til at føle os deprimerede, mens en glad sang kan give os fornyet energi og livsmod. Noget musik gør det lettere for os at koncentrere os, mens andet sender os afsted til dagdrømmeland. Musik er altså et kraftigt værktøj, og du er nødt til at vælge den rette musik, hvis du gerne vil være mere produktiv.

Jeg anbefaler at du spiller musikken på en bluetooth højtaler. Musik lyder betydeligt bedre, når det spilles på en ekstern højttaler, i stedet for den ringe højttaler der er indbygget i din telefon. Jo bedre musikken lyder, jo større en effekt vil den have på dig. Ved at vælge en bluetooth højttaler gør du det samtidig muligt at justere volumen, eller skifte sang, uden at skulle bevæge dig væk fra det arbejde du udfører. Så længe du har telefonen indenfor rækkevidde kan du styre musikken. Der er få ting der går mere ud over produktivitet end konstante afbrydelser. Hvis der kommer en dårlig sang på, der går ud over din motivation, så er det vigtigt at du skifter til en anden sang. Men hvis du er nødt til at rejse dig op, for at trykke på en knap på anlægget, så er der tale om en forholdsvis stor afbrydelse.