I løbet af de seneste år har gummistøvler fået en helt ny fanskare og en helt ny betydning i det danske samfund. Fra at være noget af det mindst fashionable overhovedet, er det nu pludselig på mode at gå med de rigtige smarte gummistøvler. Især gummistøvler til kvinder er et marked i kæmpe vækst, men hvad gør man hvis man gerne vil med på bølgen, men uden at ligne alle de andre? Det og andre gummistøvle-relaterede spørgsmål vil vi forsøge at besvare i denne artikel, hvor vi også giver dig et par gode råd til at gøre en god handel når du er på udkig efter nye gummistøvler.

Ilse Jacobsen gummistøvler

Et godt eksempel på moderigtige gummistøvler er dem fra det danske mærke Ilse Jacobsen, som med base i Hornbæk i Nordsjælland har gjort det til big business at lave forede og lækre gummistøvler til kvinder. De ligner til forveksling de originale Wellington boots fra Hunter – som i øvrigt også er helt vildt udbredte for tiden – men er peppet lidt op med nogle forskellige detaljer og andre farvekombinationer. Om de ville være særligt brugbare derude hvor gummistøvler virkelig er nødvendige er nok svært at sige, men de egner sig til gengæld bedre end nogen andre til en hyggelig gåtur i en storby på en fugtig efterårsdag. Ilse Jacobsen gummistøvler koster ret meget, men du kan sagtens være heldig at finde dem på tilbud, hvis du bare sørger for at holde øjnene åbne og lede forskellige tilbudskataloger og blogs igennem.

Hvorfor er gummistøvler til kvinder blevet smarte?

Det må siges at være lidt af et paradoks, at det pludselig er blevet så in at gå med gummistøvler selvom man slet ikke har brug for det. Men denne strømning passer faktisk enormt godt til den overordnede trend, som vores mode følger i øjeblikket og har gjort det siden finanskrisens første bølge havde lagt sig omkring 2010. Det handler om at være praktisk-sexet og ‘parat’, dog uden helt at vide, hvad man konkret er parat på. Klassiske farver og snit fra arbejdsuniformer og militærudstyr er mere på mode end nogensinde, og hvad passer bedre til det outfit end et par fede gummistøvler der nærmest ligner et par militærstøvlerne? For mændenes vedkommende er trenden lige nu at ligne en jæger, men det veksler løbende med det praktiske og autentiske som fælles overskrift.

Støvler til kvinder

Hvis du ikke allerede går med masser af støvler, kan vi afsløre at du har masser af nydelse foran dig. Støvler er nemlig vildt smarte, fordi de gør dig nogle centimeter højere, men samtidig er helt vildt komfortable og dejlige at gå rundt i. De er ganske vist tit lidt tunge i det, men omvendt er looket også tit så fedt, at man sagtens kan lide lidt på den anden konto. Gummistøvler er et super kompromis mellem almindelige sko og store støvler, og hvis du køber nogle ordentlige gummistøvler til kvinder får du også tæt på samme komfort. Hvis du alligevel synes at de er lidt hårde, kan du altid købe et indlæg eller en sål ekstra og smide i.