Vidste du at danske kvinder har nogle af verdens største fødder? Altså kvindefødder, mændene fører dog stadig en kende på det punkt. Jeg ved bedre end de fleste andre hvor svært det er at finde flotte damesko i store størrelser, men i denne artikel vil jeg alligevel forsøge at gøre dig lidt klogere på, hvordan du kan finde de helt rigtige sko og stiletter, selvom du ikke har verdens mindste og mest feminine fødder. Læs med og bliv klogere på fodtøj og meget andet godt, og få undervejs en udførlig guide til at finde damesko i store størrelser blandt andet på nettet og ude i fysiske butikker.

Damesko str 43 – skillelinjen mellem store og abnormt store

Danske kvinder har en gennemsnitlig skostørrelse på omkring 38, men normalen ligger med over 50% af alle kvinder mellem 36 og 40. På den ene og den anden side af dette område finder vi de ekstremt små og ekstremt store fødder, ikke ‘ekstremt’ ment som noget negativt, men blot at kun meget få kvinder har denne type fødder. Uanset hvad skal du jo have masser af flotte sko på hylden, men dette afsnit var egentlig mest for at afklare, hvad det vil sige at have store fødder som dansk kvinde. Størrelse 43 er normalt den største ‘almindelige’ størrelse for kvinder, og hvis dine fødder er større end dette, vil du nok ofte opleve at skulle lede andre steder end den lokale skoforretning når du skal have nye sko.

Store skostørrelser er et irritationsmoment, men ikke så meget mere

Medmindre du har meget store fødder – altså over størrelse 43 – bør du ikke have særlig store problemer med at finde damesko i store størrelser. Butikkerne ved godt at du er dem evigt taknemlige for at give dig lidt at vælge imellem, og at du sjældent er så kræsen at de bliver nødt til at smide mange usolgte sko ud eller sætte dem meget ned. Så hvor eksempelvis tøj til store kvinder kan være et decideret uløseligt problem, er store sko til kvinder nok nærmere lidt en irritation. Husk bare at du ikke kan gøre særlig meget der er værre end at købe for små sko, og at dette absolut ikke må være løsningen på at finde sko til dine store fødder. Små sko ødelægger ikke bare din dag, men faktisk også dine fødder og holdning rent fysisk.

Hvad med sneakers?

Sneakers

I øjeblikket er det meget almindeligt at især yngre kvinder går med klassiske herre-sneakers, og det er på sin vis en skjult gave til alle kvinder med meget store fødder. Hvis det bliver helt umuligt at finde flotte damesko i store størrelser, kan du nemlig bare købe herrestørrelser i stedet. Du vil nok opleve at de er meget brede og store, men dette kan som regel løses med specielle såler eller indlæg. Husk igen at købe lidt for stort snarere end lidt for småt – det fungerer bare bedre. Vi håbe at du er blevet klogere på sko til store fødder, og vil samtidig anbefale dig at læse videre på vores øvrige artikler om tøj og sko til mænd og kvinder.