Festtøjet har en helt særlig plads i de fleste kvinders hjerte og bevidsthed. Mens netop denne type tøj i for de fleste kvinder repræsenterer kærligheden til de at klæde sig på, er vi store kvinder anderledes udfordrede. Kjoler og den slags gør nemlig sjældent noget godt for store piger, og det kan godt virke lidt angstprovokerende og demotiverende, når man skal klæde sig fint på til en festlig begivenhed, og egentlig mest har lyst til at troppe op i sort-i-sort hverdagsoutfit. Men med denne artikel vil jeg altså gøre mit absolut bedste for at ruste dig til at finde en masse fint festtøj i store størrelser, så læs med og bliv klogere.

Festtøj i store størrelser er (heldigvis) et vidt begreb

Hvem er det egentlig der siger, at du nødvendigvis skal komme i kjole, når du skal til fest? Er hele meningen med at klæde sig særligt på til en festlig begivenhed ikke, at man bliver i bedre humør og føler sig lækker? Det er på tide at gøre op med vrangforestillingerne om festtøj for store piger, og jeg synes at du skal tage kampen op helt personligt og ikke nødvendigvis kun kigge efter kjoler i store størrelser, når der er en særlig aftale i kalenderen. Find i stedet noget tøj som du føler dig sexet og lækker i, for det gør så meget ved din fremtoning og personlighed, at du stensikkert vil over-shine alle de andre kvinder til festen. Med det mener jeg ikke at du direkte skal gå udenom kjolerne, men føl dig bare ikke presset til at hoppe i en. Så bliver det altså en bedre aften, når det kommer til stykket.

Gode huskeregler for festtøj til store kvinder

Ligesom med alt andet der omhandler påklædning, er du meget bedre forberedt til at finde festtøj, hvis du har styr på de grundlæggende huskeregler for at sammensætte et fedt plus size outfit. For det første er der hele videnskaben om farver, hvor vi ud over at henvise til vores artikel om tøj til store kvinder generelt, bare gerne vil råde dig til at holde det hele nogenlunde afdæmpet, med mindre du direkte har lyst til at gå all in på en sjov pangfarve. Sorte og mørkeblå nuancer virker som regel super godt på store kvinder, og det er absolut ingen undtagelse når vi taler om festtøj specifikt. Dit hemmelige våben er at fremhæve dine former med brede og farvestrålende bælter og accessories, der sætter prikken over i’et og tager lidt af opmærksomheden væk fra det meget store stykke stof, som i sagens natur dækker det meste af din krop.

Find festtøj til store kvinder online

Når man kommer ud over de almindelige tøjstørrelser i de fleste tøjbutikker, kan det godt føles lidt opgivende at traske fra den ene tøjbutik til den anden uden held i sprøjten. De deciderede plus-size-butikker er naturligvis et godt alternativ, men ud over at være ganske sjældne i vores lille land, kan de også godt være lidt ubehagelige at handle i, fordi de virkelig minder en om, at man er udenfor normalen med hensyn til tøjstørrelser. Hvis jeg skulle give dig et godt råd er det derfor at handle på nettet i stedet, for her findes der nemlig hele webshops der kun forhandler tøj i store størrelser. Her kan du handle i fred og ro og vælge mellem langt flere styles end ude i butikkerne, så skynd dig at finde målebåndet frem og komme på nettet. Som en ekstra lille bonus har du i Danmark altid 14 dages fuld returret, så hvis tøjet ikke passer eller ser forkert ud, kan du bare sende det retur og hæve købet. Det er da smart.