Laptop pige

Har du hørt om digitale nomader? Det er kort sagt en livsstil, hvor man rejser rundt samtidig med, at man arbejde online. Du kan altså flytte fra Danmark til Tyskland til Spanien til Filippinerne til Kina eller hvor end, du nu har lyst til at rejse hen, så længe der er en god nok internetforbindelse. Hvis det lyder som noget for dig, men du p.t. har et job på et kontor, så læs med her, hvor vi fortæller, hvor lidt der skal til for at skifte til en nomadisk livsstil på bare 1 år.

Det vigtigste, når du vil bevæge dig fra at arbejde på et kontor til at arbejde hvor som helst i verden, er, at du forstår, hvad det vil sige at arbejde, mens man rejser. Det kommer bag på mange nye digitale nomader, at de ikke når at lave så meget arbejde, som de havde tænkt sig. Der er nemlig ikke nogen bag dig til at ånde dig i nakken og hjælpe dig med at holde fokus på arbejdet, så hvis du kommer til at åbne Facebook, lukker du det altså først igen, når du er klar på at arbejde. Der er ikke mange, som er glade nok for deres arbejde til, at de kan motivere sig selv bare ved tanken om slutresultatet eller selve arbejdet.

Det er altså bedst, hvis du før noget andet kan holde en ferie på omkring en måned, hvor du i stedet for at holde ferie laver noget produktivt. Du kan for eksempel begynde på det næste trin, som er at lære de ting, du har brug for, for at få et online job. Hvis du sætter dig nogle mål, før du tager afsted, og så rent faktisk formår at opnå de mål i løbet af ferien, så kan du nok også klare et liv som digital nomade. Hvis ikke, så må du selv vurdere, om du kan finde en måde at holde fokusset som digital nomade eller bliver nødt til at nøjes med et almindeligt kontorjob.

Som sagt er det næste trin, at du skal lære nogle forskellige ting. Hvis du for eksempel vil arbejde med digital markedsføring, kan det være en fordel at have sat sig ind i nogle af de mest essentielle stykker software som agillic, der bruges til at automatisere en stor del af arbejdet. Hvis du hellere vil arbejde som webudvikler eller lignende, så skal du sætte dig ind i blandt andet programmering og webdesign. Mens du lærer, bør du arbejde på dit portfolie, så du har noget at vise frem, når du sender en ansøgning en gang i fremtiden. Det eneste du mangler nu er, at du umiddelbart før du starter dit liv som digital nomade skal have sat dig ind i coworking spaces og andre steder, der giver dig det rigtige setup til at arbejde samtidig med, at du får et godt netværk og kan socialisere med ligesindede.