I dag lider flere og flere af lavt selvtillid og selvværd. Måske gælder dette også dig, eller måske vil bare have et selvtillidsboost. Her har vi samlet 3 tips, der forhåbentligt vil hjælpe dig med din selvtillid:

 

  1. Få styr på din kropsholdning

Undersøgelser har vist, at der er en sammenhæng mellem din kropholdning og selvtillid, og at denne sammenhæng går begge veje. Det kan altså blive en negativ spiral. Altså hvis din selvtillid bliver dårligere, så bliver din kropsholdning også, hvilket så igen har indflydelse på din selvtillid. Denne spiral kan dog også vendes den anden vej til din fordel. Det kan hjælpe at starte med arbejde på din kropsholdning. Rigtigt mange har i dag dårlig kropsholdning, fordi vi sidder så meget ned i løbet af dagen. Det kan hjælpe på din selvtillid på længere sigt, hvis du får rettet op på din kropsholdning. Du kan finde rigtigt meget hjælp og vejledning online, så det er bare med at komme i gang!

 

  1. Gør lidt mere ud af dig selv

Noget, der kan give dig et godt selvtillidsboost, er at gøre lidt mere ud af dig selv. Her er mulighederne mange, og det er meget individuelt, så det handler om at finde ud af, hvad der passer til dig. Det kan være at købe fine tøjmærker som Tommy Hilfiger og Nike er det, der skal til, eller måske skal der mindre til, og du bare skal ændre din hårstil. Det er egentligt ikke, hvad du gør, der er det vigtigste, men at du gør noget, der giver netop dig mere selvtillid. Prøv dig lidt frem og find ud af, hvad der passer til dig. Husk, at du skal gøre det for din egen selvtillids skyld og ikke for andres skyld.

 

  1. Udfordrer dig selv og overskrid dine egne grænser

Hvis du vil have mere selvtillid bliver, du også nødt til at udfordre dig selv og bryde dine egne grænser. Det er sådan, vi mennesker udvikler og rykker os selv. Hvis der er en situation, hvor du bliver nervøs eller genert, selvom du egentligt ikke burde, så prøv at sætte dig selv i den situation oftere og væn dig til den. Med tiden vil det føles som ingenting, og du vil opdage, at du har rykket dine grænser. En mulighed du kan prøve er at gå ind på en fast food-restaurant eller cafe og spørge om 10% rabat, når du skal til at betale. Det lyder simpelt, men kan være helt utroligt svært, for vi er så fokuserede på, hvad de andre folk vil tænke om os, når vi spørger om sådan noget. Svaret vil højst sandsynligt blive et nej, men det er en god udfordring til at bryde ens egne grænser. Man kan evt. gøre det et andet sted end i ens nabolag.