Dyb indåndning

Vi kender det alle sammen: de dage, hvor tingene bare ikke lige kører på skinner. Det de fleste vil betegne som ”dårlige dage”. Men hvis man opsnapper følelsen af en dårlig dag i tide, kan man sagtens nå at ændre dagen til en god en af slagsen. Her vil vi guide dig til at par redskaber til, hvordan du stadig kan nå at gå i seng med et smil på læben, selvom dagen ikke er startet sådan.

 

Dybe indåndinger

Det virker simpelt. Og det er det egentlig også. Men nogle gange kan stres og frustrationer overtage ens krop, og så glemmer man at trække vejret ordentligt. Hvis man, når man føler sig allermest frustreret, tager to minutter for sig selv, trækker vejret helt ned i maven og puster ud, vil alt det man var frustreret over pludseligt falde lige så stille til jorden og virke mindre betydeligt. Du vil samtidig føle dig i mere kontrol over din dag, og du kan nu gå ud og angribe de opgaver, du stod overfor med ny energi.

 

Smil

Det er bevist, at det at smile frembringer glæde i din krop. Så selvom du i øjeblikket ikke kan finde noget at smile over, kan det godt betale sig at tvinge et smil frem, og så vil du mærke, hvordan du allerede føler dig gladere.

 

Overvej: Hvad har gjort dagen dårlig?

Når du føler dagen er ved at køre allermest af sporet, er det en god idé at sætte sig ned og tænke over: ”hvorfor er jeg i dårligt humør?”. Typisk vil man opdage, at det ”blot” er en masse småting, man føler, der er gået galt, og når man tvinger sig selv til at tage stilling til dem, vil det oftest gå op for en, at de enkeltvis virker banale og ikke bør have en betydning for ens dag. Tit vil man endda kunne finde et smil frem over dagens uheld.


Forkæl dig selv

Det er okay at have ondt af sig selv på de dage, hvor man ikke lige føler, tingene kører, som de skal. Og så er der næsten ikke noget, der hjælper bedre end god gammeldags selvforkælelse. Du kan tillade dig selv en hyggeaften i sofaen, hvor alt, der hedder huslige pligter, er smidt væk for aftenen – og er i stedet erstattet med slik, dyner og en god film. Eller du kan give dig selv en af de kjoler, du har kigget på længe – det har du fortjent. Shopping ér altså en form for terapi. Siger nogen i hvert fald.

 

Lav din livret

Vejen til de fleste menneskers hjerter er mad. Det er næsten umuligt at være sur eller ked af det, hvis man spiser noget godt. Så derfor; lav din livret og nyd den til fulde.