Vi danskere er rejselystne. Især til lidt mere eksotiske steder, når vi har råd til det. Mange vælger de typiske charter rejser som rejser til Tyrkiet, Spanien og græske øer, mens midlerne ikke er til det helt vilde, og en gang imellem når der er sparet ekstra op, får den hele armen og der rejses til eksotiske steder.

Man skal dog blot passe på, disse ellers eksotiske rejser ikke bliver til en farlig rejse. De farligste byer i verden er ikke sjove at begå sig i. Derfor er der heller ikke mange rejsebureauer der har rejser til disse steder, men mange mennesker laver også rejser på egen hånd, for at opleve steder der ikke blot er de gængse, som de fleste rejsefirmaer udbyder.

Når man opgør hvilke byer i verden der er farlige, ser man tit og ofte på mord antallet ud af en population på 100.000 mennesker. Det er efterhånden den gængse metode til at beregne hvor ”farlig” en by er. Vi vil herunder præsentere en top ti liste, over de byer som er de farligste i verden.

  1. Joao Pessoa

Joao Pessoa har et befolkningstal omkring 720.000. Byen er beliggende i det østligste Brasilien og går for at være en af de grønneste og frodigste byer i landet. Derudover er det hovedstad i staten Paraiba. Desværre går de eller flotte og grønne omgivelser ikke hånd i hånd med indbyggernes fred mellem hinanden. Der er lige knap 72 mord pr. 100.000 indbyggere og det giver Joao Pessoa en 10’ende plads på listen

  1. Barquisimeto

På niendepladsen findes igen en Sydamerikansk by, nemlig Barquisimeto i Venezuela. Der bor i dag en million indbyggere i byen, men ikke desto mindre sker der mord på daglig basis.  Byen ligger mellem Caracas og Maracaibo, og er hovedstad i staten Lara. Derudover er byen en universitetsby, men samtidig verdens niende værste at rejse til, hvis man går op i sikkerhed på sin rejse.

  1. Nuevo Laredo

Den Mexikanske by Nuevo Laredo er på 8’ende pladsen over verdens farligste byer. Om denne by er farlig for turister er ikke så sikkert, da de fleste mord er sent om natten og især narkorelaterede episoder. Holder man sig udenom dette, kan det være en by som alle andre, men man har dog sjældent lyst til at tahe chancen.

  1. Cali

Endnu en Sydamerikans by. Faktisk er alle byer i top ti Sydamerikanske, og det må siges at være et problem for den del af verden. Dette er nok også grunden til at der ikke er flere turister i dette område. Vold og Narko er især problemer, der fører til drab i Cali.

  1. Torreon

Endnu en Mexicansk by, finder man på 6. pladsen. Byen er vigtig for landet, da der er mange virksomheder der skaber økonomi i området, men er også en af de byer man ikke har lyst til at bo i, hvis man har livet kært.

  1. Distrito Central

Denne by ligger i landet Honduras, og er den næstfarligtste i landet. Det er en storby i Honduras, og der kan i Sydamerika ikke undgås vold i store byer, viser al erfaring. Denne by er dog værre end gennemsnittet og er på listen nummer 5.

  1. Caracas

Hovedstaden i Venezuela er også den værste by, når det kommer til drabsraten. Det er ikke nogen sjov by at være i, med 122 mod pr. 100.000 indbyggere og er derfor nummer 4 på listen. Narko og gadekampe udgør en stor del af trusselbilledet i Caracas, som også medfører en del drab. Byen kan være et turistmål, grundet det er hovedstaden,  men det er ikke nogen by man skal bevæge sig ud i efter mørket, hvis man ikke har nogen at følges med.

  1. Acapulco

Mexicos værste by er Acapulco. Igen er det narko, der er den store synder – hvor narkoen er følger drabene ofte. Her er det en gammel velbekendt turistby, der er omvandet til en slagmark for narkokarteller, med masser af drab til følge.

  1. Maceió

Denne Brasilianske by kommer ind på en 2. plads. Brasilienerne er rigtig godt repræsenteret i denne statistik, og det er især noget de må til livs hvis de vil med frem i verden, som der flere gange har været tegn på.  Denne by er den farligste i Landet målt på drab pr. 100.000 indbyggere, hvor hele 135 mord sker. Byen er havneby, med havn ud til Atlanterhavet og rigtig flotte sandstrande.

  1. San Pedro Sula

Verdens farligste by ligger i Honduras. Det er virkelig ikke for sjov, at være i denne by. Du får her 169 mord pr. 100.000 indbyggere, og er den by i verden med flest drab. Tre mord om dagen bliver det til i gennemsnit og er langt fra hvad vi som danskere kender til.

Stor tak til Yaneeda.com for input til listen.