Der er mange efterskoler at vælge imellem, og det kan derfor være svært at finde ud af, hvilken efterskole der er den rigtige for én. Der er mange ting, du skal tage højde for, når du vælger efterskole. Det handler ikke kun om, hvilken type skole, der passer til dig, men også hvor skolen ligger, hvad den koster og meget andet.
Her får du en række gode råd til, hvordan du kan finde den rigtige efterskole for dig.

Overvej hvilken type efterskole der passer til dig

Der er mange forskellige typer efterskoler, og det er derfor vigtigt, at du overvejer, hvilken type efterskole der passer bedst til dig og dine behov. Skal det være en idrætsefterskole, en kunstefterskole eller måske en kostskole?
Der er mange forskellige muligheder, og det er derfor vigtigt, at du tager stilling til, hvor du gerne vil have fokus. Du kan læse mere om de forskellige typer efterskoler på efterskole.

Tænk over hvor efterskolen skal ligge

En anden ting du skal tænke over, når du vælger efterskole, er hvor skolen skal ligge. Skal det være i nærheden af din bopæl, eller er det okay at flytte lidt længere væk?
En ting du skal huske på, er at det kan være svært at komme hjem hver weekend, hvis skolen ligger for langt væk. Du skal derfor tænke over, om det er en god idé for dig at flytte væk fra hjemmet.

Overvej hvad efterskolen koster

Det er også vigtigt, at du overvejer hvad efterskolen koster. Det er ikke alle forældre, der har råd til at betale for en efterskole, men heldigvis er der mange forskellige muligheder for at få støtte.

Sørg for at få en god snak med forældrene

Inden du tager en endelig beslutning om, hvilken efterskole du vil gå på, er det en god idé at få en snak med dine forældre. De kan hjælpe dig med at finde ud af, hvilken efterskole der er den rigtige for dig, og hvad du skal overveje.
Det er også en god idé at snakke med andre, der har gået på efterskole. De kan give dig et indblik i, hvad du kan forvente, og hvilke ting du skal være opmærksom på.

Overvej hvor du gerne vil bo

Hvis du vælger at gå på efterskole, skal du bo på skolen. Det betyder, at du vil bo der i et år, så det er vigtigt, at du tager stilling til, hvilken type bolig du gerne vil bo i.
Mange efterskoler har fælles boliger, hvor der er plads til flere elever. Nogle skoler har også lavet boliger, hvor to elever kan dele en bolig.