De er på en gang en enorm hovedpine og en kæmpe mulighed for os store piger, de famøse kjoler som samfundet jo har bestemt, vi skal have på i hvert fald nu og da. Nogle elsker det og andre hader det, men faktum er at vi nok bliver nødt til at vænne os til tanken om at gå i kjoler, selvom vores krop godt kunne være en anelse mere toptunet. Men kjoler til store piger behøver faktisk slet ikke at være hverken grimme eller usexede, det gælder bare om at være lidt kreativ og modig, og det vil jeg gøre mit bedste for at lære dig i denne artikel. Som det vil vise sig lige om lidt, kan du nemlig ændre meget mere end bare kjolen.

Gode huskeregler for kjoler til store piger

Lad os bare indse det det fra starten; de fleste kjoler er lavet til modeller, der ser lidt anderledes ud end vi store piger gør. Om vi så vil gøre noget ved det er en helt anden snak, men det er nu engang noget nemmere at træffe den rette beslutning, hvis man er ærlig mod sig selv og sin krop. Hvis du har mod på det kan du nemlig se mindst lige så fantastisk ud i en kjole som modellerne i bladene kan, men det kræver at du husker på de gode tommelfingerregler for farve- og faconvalg og selvfølgelig også sørger for at bære din kjole med stil og klasse. Fremtoning gør nemlig en verden til forskel for alle, og for os store piger kan netop fremtoningen faktisk være genvejen til at se fantastisk ud i en kjole. Mere konkrete råd til farvevalg, stoftype og lignende kommer senere i denne artikel.

Kjoler i store størrelser er mere tilgængelige end man tror

De nyeste tal fra modebranchens organisation taler deres eget tydelige sprog; vi danske piger bliver større og større. Det står der selvfølgelig ikke sort på hvidt, men kan aflæses hurtigt ud fra indkøbernes efterspørgsel. Der bliver købt og efterspurgt mere og mere tøj i store størrelser, og det smitter naturligvis også af på udbuddet og udvalget af kjoler i store størrelser på markedet. Mit almindelige råd til store piger er at kigge fortrinsvis på nettet hvor man kan handle i ro og fred, men lige præcis når det handler om kjoler, vil jeg også fremhæve at ganske mange butikker faktisk fører kjoler i store størrelser. Alternativt kan en skrædder tit gøre underværker for pasformen og størrelsen af din yndlingskjole, så lad ikke dine drømme slukkes bare fordi drømmekjolen strammer lidt her og der.

Sådan vælger du den rigtige plus size kjole

Kjole

Vi kender dem jo alle sammen – plus size modeller og powerkvinder, der på trods af at have en støre figur end de fleste, formår at klæde sig så både mænd og kvinder alligevel falder i svime gang på gang. Kodeordet er stilbevidsthed og mod, for hvis du bare sværger til de samme gamle klassikere, er det altså svært at få folk til at tabe underkæben. Fokuser på simple kjoler med empiresnit og brede bælter, der kan tage fokus fra dine mindre flatterende sider og i stedet fremhæve de kvindelige former, der gør dig smuk og lækker. Farvevalget bør være konservativt, og særligt sort og mørkeblå nuancer er som regel skudsikkert territorie når der skal vælges kjoler i store størrelser. Gå i stedet amok med farvekoordineret tilbehør a la smykker og accessories, som udstråler stilsans og klasse nærmest uanset hvad.

Køb din plus size kjole i dag

Det kan godt være at du føler at du har en stor tøjkrise, når du ikke kan finde den helt rette kjole i stor nok størrelse, men husk blot på at ganske almindelige kvinder altså har det på fuldstændig samme måde. Lad være med at søge perfektion, men find i stedet noget der ‘bare’ ser rigtig godt ud og se så at få købt kjolen. Så har du problemet ude af hovedet, og kan i stedet begynde at glæde dig til den anledning, kjolen er indkøbt til.