Bolig

Hvis du også er træt af de lange, kolde vintre eller det politiske klima i Danmark, så er der heldigvis mulighed for at slippe for de ting – det eneste det kræver er, at du har en million eller to, som du kan investere i udlandet. Nogle lange har bedre klima, men værre politikere, mens andre lande har det samme eller værre klima, men til gengæld nogle politikere, der er mere medgørlige. Og så er der de lande, hvor begge dele er værre eller begge dele er bedre, men der er trods alt andre faktorer, der kan være vigtigere for dig, så i stedet for at gå i dybden med de små detaljer giver vi dig her et overblik over de lande, hvor du kan blive statsborger ved at investere i bolig eller lignende.

Dominica er et land, du måske ikke har hørt så meget om. Det er dog et land, hvor man forholdsvis billigt og meget nemt kan blive statsborger, da man blot skal købe bolig for omkring 1.3 millioner kroner for at få alle fordelene ved at være født i landet, inklusiv et ekstra pas.

Vanuata er et endnu mindre kendt land, hvor du kan blive statsborger for det samme beløb. Hvis du er til varmt vejr året rundt, så er denne tropiske ø det perfekte sted at slå dig ned. Du bør dog nok undersøge risikoen for diverse naturkatastrofer, såsom vulkanudbrud og jordskælv. Du må selv vurdere, om det er risikoen værd for dig.

Saint Lucia er en anden østat med et tropisk klima, hvor du med en godt nok lidt større investering kan blive statsborger. Vi er oppe på næsten to millioner kroner, og igen er der betydelig risiko for naturkatastrofer, som desværre ofte er tilfældet de steder, der er rarest at bo. Det officielle sprog på øen er engelsk, så de fleste danskere vil ikke have noget problem med at kommunikere med de lokale.

Der er desuden en række andre lande, hvor du kan få lov til at bo der permanent, hvis du investerer. I mange EU lande kan du endda bo der uden at investere, og i nogle tilfælde kan du blive statsborger på bare to år. Der kan dog være ekstra krav som for eksempel at kunne det lokale sprog eller kende til landets historie og kultur, men det har du trods alt to år til at lære, så det burde ikke være noget problem.

Hvis du foretrækker at blive i Danmark, så behøver det heller ikke være alt for dyrt. I hovedstadsområdet er det selvfølgelig dyrest, men der kan være mange grunde til at man vil bo der, og hvis det er tilfældet for dig, så find en ejendomsmægler i Ishøj. Det er nemlig det område, hvor man får mest for pengene.