Mode er sjovt, spændende og interessant, og hvem siger at vi store piger ikke må have lov til at opleve og udforske den verden? Det er i forvejen ganske paradoksalt at udvalget af almindeligt tøj til store kvinder er så begrænset som det er, set i forhold til det faktum at vi danske kvinder er større end nogensinde før, men når man taler om modetøj som niche bliver udvalget blot endnu smallere. Med undtagelse af nogle nordiske mærker er det som om de store modebrands ikke ser det som værende prestigefyldt at producer deres kollektioner til store piger, og selvom vi personligt mener at det er en skandale, er der nok ikke det store at gøre ved det. I stedet må vi bare handle modetøj til store kvinder andre steder, og det har vi tænkt os at lære dig i netop denne artikel. Læs med og bliv klogere på de store størrelser, og få en guide til at gøre det bedste kup.

XL modetøj ser også fantastisk ud!

Man kan jo ikke undgå at spørge sig selv, hvorfor nærmest hele modebranchen synkront har valgt at lade os store piger i stikken med kollektioner forbeholdt størrelse ingenting. Det oplagte argument er at modetøjet er produceret til radmagre modelkroppe, men af det vi tidligere har set fra de få mærker som har omfavnet de store størrelser, er det bestemt ikke tilfældet. Modetøj til store kvinder ser omvendt fantastisk ud, fordi det er gennemtænkt og virkelig gør meget for den krop, det er pakket uden om. Så du skal ikke være bange for at designerne som rent faktisk laver store størrelser blot har gjort ærmerne længere og liv viden bredere – modetøj i store størrelser sidder som regel markant bedre end andet tøj til store kvinder.

Hvad skal du være opmærksom på?

Det er ikke en leg at købe modetøj i store størrelser, men med lidt erfaring og gode råd på rygraden kan det blive markant nemmere end i starten. Det du skal være opmærksom på er først og fremmest at købe dit modetøj de rigtige steder, og her er internettet virkelig en guds gave til store kvinder. På nettet finder du et hav af danske og europæiske webshops kun med modetøj til store kvinder, og det er virkelig her, du har mulighed for at gøre et kup. Husk at du som regel har 14 eller endnu flere dages fuld returret, så du kan prøve tøjet og sende det tilbage kvit og frit hvis det ikke passer dig. Du skal desuden – som altid når du køber tøj – være opmærksom på at din force er dine former, og at disse typisk kan fremhæves nemt med et bredt bælte der virkelig fremhæver din talje og dine hofter.

Smart modetøj hænger ikke på træerne

Som en sidste pointe skal det lige nævnes, at den næste yndlingskjole eller det næste par yndlingsjeans altså heller ikke hænger på træerne, hvis man bruger en helt almindelig gennemsnitlig tøjstørrelse. Det er bare svært for alle at finde det helt rigtige, så fortvivl ikke fordi du bruger en størrelse som få andre. Udnyt det i stedet til din fordel og husk på, at du slipper for at lede så meget igennem før de andre for at finde de skjulte skatte.