Når man som cyklist færdes ude i trafikken, er man ret udsat. Tingene går hurtigt, og det er bare ikke altid at vi følger reglerne 100%. Det hele ville være langt nemmere, hvis vi blot kunne følge trafikreglerne altid. For at bidrage til en mere tryg og sikker færdsel i trafikken, kan man gøre en indsats ved at bruge en cykelhjelm. Det er ligesom at vi i biler bruger sikkerhedsseler.

Man finder et stort udvalg af cykelhjelme online. En cykelhjelm er ikke længere bare en cykelhjelm. Nu er der også kommet større krav til hvordan, denne cykelhjelm egentlig skal se ud. Der er gået mode i cykelhjelme. Det burde ikke være det helt store emne indenfor cykelhjelmen, hvordan den ser ud. I virkeligheden burde den bare sidde rigtigt på hovedet.

Brug cykelhjelm

Der findes et utal af forskellige cykelhjelme, designs og udseende. Selvom en cykelhjelms vigtigste egenskab er at passe på hovedet, kan man nu vælge en lidt mere personlig cykelhjelm. På den måde kan det måske også være lettere at få brugt sin cykelhjelm. Det kan især være et smart trick, for at få børnene til at bruge sine cykelhjelme.

De farverige og sjove cykelhjelme kan være med til at gøre brugen af dem mere attraktive for børn. Man vil helst sørge for at sine børn er bedst muligt beskyttet i trafikken. Derfor kan det let blive en kamp, hvis barnet ikke vil have cykelhjelmen på. Cykelhjelme skal sidde rigtigt på hovedet for at overhovedet fungerer.

Vælg den rigtige cykelhjelm

Pasformen af cykelhjelmen er formegentlig det vigtigste punkt indenfor brug af cykelhjelme. Hvis den ikke sidder ordentligt på hovedet, gør den ingen verdens nytte. Derfor bør man altid måle rundt om hovedet for at finde den rigtige størrelse. Det gælder især for den helt lille i familien. Vedkommende kan ikke selv fortælle, om hjelmen sidder, som den skal.

Alle de cykelhjelme, som sælges i Danmark, er CE-godkendte. Dog er nogle hjelme udstyret med ekstra sikkerhed udover det. Så hvis man vil være endnu bedre beskyttet i sikkerheden, kan man søge efter disse typer hjelme. De kan tage nogle af de rotationer, som sker ved udsættelse af et kraftigt stød.