Man behøver ikke gå op i mode for, at klæde sig på en bestemt måde. Hvis vi var ligeglade med hvad for noget tøj vi havde på, så ville vi nok handle tøj via internettet, og blot tage det første og bedste vi så, eller det billigste vi overhovedet kunne finde. En hvid t-shirt med skæve syninger og et par sjaskede joggingbukser opfylder trods alt de helt basale praktiske behov vi forbinder med påklædning. Men vi mennesker vi have mere end bare de praktiske behov opfyldt, hvis der er mulighed for det. Vi kan ikke altid sætte ord på det, men når vi kigger på et stykke tøj så kan vi ligesom mærke om det er noget vi kan lide, eller om vi hellere vil have noget andet. Det vi tager på er nemlig en slags forlængelse af os selv: det er repræsentativt for vores identitet.

Tøj er ikke det eneste vi lader omslutte os, for at kommunikere vores identitet og personlighed til vores omverden. Det er i høj grad det samme der gør sig gældende, når det kommer til biler. Der er hundredvis af forskellige biler på markedet, hvilket ikke ville give mening, hvis alle udelukkende tænkte på en bil som et værktøj til at løse vores behov for transport. Det er altså et tegn på, at bilen er meget mere end det. Bilen er også noget, vi ”tager på”: den er udenpå os, og vi har en interesse i, at den lader vores personlighed skinne igennem. Vi er ikke ligeglade med hvordan vi præsenterer os selv, da vi ikke er ligeglade med, hvordan andre opfatter os. Der er en forskel på at være ligeglad med hvad andre tænker om dig, når du viser dit sande jeg til dem, og så at være ligeglad med at du kommunikerer noget til dem, der ikke stemmer overens med din identitet. Målet et at så ved hvem vi er, kommunikere det tydeligt, og på den måde tiltrække de rigtige mennesker til vores liv. Vi ønsker en social omgangskreds der accepterer os for den vi er, og det kræver, at vi viser hvem vi er. Også når vi kører i bil.

Derfor er det fantastisk at se, at den nye Renault Captur virkelig er en bil der emmer af personlighed, uden at gå på kompromis med det praktiske. Det har ind til nu været svært at finde en bil der spillede med musklerne og viste noget råt og maskulint, uden samtidig at ende ud med et spartansk indre der ikke gav den fedeste køreoplevelse. Renault Captur har gjort op med denne tendens, og giver os det hele. Bilens design taler selvfølgeligt for sig selv, men magien sker, når vi åbner døren og kigger indenfor. Bilen er spækket med moderne teknologi, og sikkerheden er i højsædet: hvem siger man ikke kan være rå, muskuløs og påpasselig på samme tid?