Simpel

De fleste af os har gennem hele vores liv fået, at vi skal passe ind i samfundet – hvis ikke direkte, så indirekte. Det er i hvert fald en af de vigtigste opgaver ifølge dagplejere, pædagoger, lærer og så videre, når de tager sig af børn, at få dem til at passe ind i samfundet. Samfundet er åbenbart et sted, som er fuld af mobning, tvang og læren om alt andet end den dannelse, der burde fylde mest i vores liv. På trods af at vi gennem de sidste mange årtier har effektiviseret vores arbejde således at vi producerer langt mere per arbejdstime nu, end vi gjorde for 100 år siden, så arbejder alle lige så meget som før. Det ville slet ikke være så stort et problem, hvis alt arbejde var frivilligt og baseret på et eller andet personligt mål, hvor man forsøger at danne viden eller på andre måder hjælpe os fremad, i stedet for at handle om at producere ubrugelige genstande folk bliver snydt til at tro, de har brug for, eller servicere dem, der er rigere end os selv. Velfærd er ikke centrum i noget nuværende samfund i verden, inklusiv vores eget, på trods af at det bliver kaldt for et velfærdssamfund. Hvis du også er træt af at deltage i og støtte et så sindssygt samfund som det danske, så læs med her, hvor vi beskriver lidt om, hvad du har brug for, for at melde dig ud af vores samfund.

Den ultimative måde at blive helt afhængig af andre mennesker i verden kaldes på engelsk off-grid living. Det handler om, at man ikke får vand, el eller lignende udefra, men derimod selv producerer det, man har brug for. Det gælder selvfølgelig også mad, tag over hovedet og så videre.

Hvis du vil have el til dine lamper, din smartphone eller hvad du nu end mener, du har brug for, så må du selv generere det. De fleste generatorer bruger diesel, benzin eller andre ting, som du formentlig ikke kan skaffe uden at købe det, men med solceller kan du nøjes med et engangskøb, som varer i rigtig mange år fremover. Strømmen skal dog lagres, hvis du også vil have lys, når solen går ned – og det er jo trods alt det tidspunkt, der er mest brug for det. Du bør dog overveje nøje, om du virkelig har brug for de her elektriske apparater, eller om dit liv ville være bedre uden.

Mad er blevet nemmere og nemmere selv at producere, uden at bruge alt for meget tid på det. Du kan for eksempel vælge at dyrke dine afgrøder i vand i stedet for jord, men igen er det noget, du bliver nødt til at sætte dig ind i. Det samme gælder, hvis du selv vil bygge dit hus og så videre. Held og lykke.