Alle bør have mindst et par sneakers i deres garderobe. De casual og sporty sko udspringer af sportens verden og er i dag blevet allemandseje. Du ser derfor både teenageren og bedstemoren i sneakers i dag. Og det forstår man godt. Der er nemlig et kæmpe udvalg og modeller, så uanset om din stil er feminin, sporty, klassisk, rå eller cool, så kan du finde en model, der passer lige til dig.

 

Design der fænger

Mange (kvinder især) køber sko fordi designet fænger og nogen gange ender modellen med bare at stå i skabet – det gælder specielt hvis det er stiletter eller andre upraktiske højhælede sko. Men med sneakers er det som regel en helt anden sag. Det utrolig komfortable design, gør dem praktiske til hverdage og det kan stadig have et fedt design.

 

Mænd er stadig dem, der sidder tungest på sneakers, da det er her de virkelig kan skille sig ud og få noget mere ekstraordinært end et par traditionelle herresko. For kvinder er der skomæssigt mange flere valgmuligheder indenfor damesko i form af pumps, wedges, stiletter, ballerinaer osv. og derfor falder valget naturligvis ikke så ofte på et par sneakers. De store modehuse så som Prace, Gucci og Louis Vuitton har dog set potentialet i sneakers til kvinder og er begyndt at fremstille deres egne modeller. Der er da også god grund til at investere i et par sneakers, da de både kan være et sjovt og skævt indslag i et outfit, der gør looket mindre pænt. Derudover passer denne type fodtøj også perfekte ind i den aktive livsstil med fokus på motion og bevægelse.

 

Sneakers viser din personlighed

Sneakers er nok den skotype, der indeholder flest betydninger og siger mest om dig som person.

 

Mønstrede modeller: Til de udefinerbare og kreative typer, der godt kan lide et underspillet kreativt look.

 

De farverige modeller: Til dig der er vild med fest og farver og godt kan lide opmærksomheden.

 

De sporty modeller så som Adidas ZX Flux og Lite Racer samt Skechers viser at du er den sporty og afslappede type, der gerne vil vise at du ønsker en sund livsstil.

 

Retro-modeller: Findes ofte i fine pastelfarver og viser at du godt kan lide old-school mode.

 

Feminine modeller med similisten, guld, glitter og tøse farver så som lyserød og rosa er til dig, der godt vil vise noget af din feminine side.

 

Converse: Det ungdommelig og afslappede look, der er ergonomisk ukorrekt. Modellen har overlevet i årtier og er en tidløs klassiker, der ikke skiller sig ud modemæssigt.

 

Adidas Stan Smidt og Superstar: Skridtet op fra Converse. Lidt mere komfort, men stadig klassisk cool på en neutral måde. Du vækker ikke opsigt, men følger modetrenden og ligger godt i midten.