Det er jo i bund og grund super uretfærdigt. Vi store kvinder som har allerbedst af at komme ud og bevæge os, må alt for tit nøjes med sportstøj i store størrelser, der mest af alt ligner en krydsning mellem et østeuropæisk cirkustelt og et fejlslagent regnslag. Men uanset hvad skal vi jo ud og forbrænde nogle kilo, og derfor har jeg brugt lidt tid på at skrive en guide til dig, der er på udkig efter smart sportstøj til store kvinder. Det kan nemlig godt lade sig gøre at skrue lidt op på stilbarometret, hvis man blot kigger sig godt for og husker på nogle få, gode tommelfingerregler.

Gå efter det løse look

Mens der er ret delte meninger om løbetights til mænd, en af mine personlige yndlingsaversioner, kan de fleste af os nok blive enige om, at de der stereotype marathon-overskudskvinder ser blændende godt ud i sådan et stramt antræk, der fremhæver alt det rigtige. Desværre må du nok se i øjnene at der er en del kilometer før du kan gøre sådan, men det kan på sin vis også bare bruges som en ekstra motivationsfaktor. I hvert fald vil jeg her indledningsvis anbefale dig at gå efter det løse og rummelige look, når du er på udkig efter sportstøj i store størrelser. Ikke alene giver det en god komfort og masser af plads de rigtige steder, det gør det også meget nemmere for dig at løbe. Og det passer faktisk.

Følg farveskemaet fra dit klædeskab

Du har naturligvis allerede læst vores artikler om tøj til store kvinder, hvor vi gennemgår en række af de gyldne regler om farvevalg, der kan få dig til at se blændende godt ud, selv når du føler dig allermest tyk. Farver betyder nemlig mere end man lige skulle tro når det gælder påklædning, og det gælder naturligvis også når man er ude at løbe. For at opridse reglerne kort handler det om at holde sig til de sikre grå og sorte nuancer, og eventuelt i et snit der fremhæver vertikale linjer frem for de horisontale af slagsen. Det vil sige at en halvt lynet løbejakke med kontrastfarvet lynlås er en super god ide, mens mere mønstrede og vilde modeller sjældent vil gøre noget som helst godt for din figur.

Køb sportstøj til store kvinder på nettet

Endnu en af vores ‘evergreens’ når det gælder tips til at købe tøj i store størrelser er meget simpelt – køb så meget som du overhovedet kan online. Ikke bare er priserne som regel lavere, du får også et større udvalg og slipper fuldstændig for den ubehagelige følelse, rigtig mange store kvinder får af at finde tøj i fysiske butikker. En hurtig søgning på nettet er som regel den bedste genvej til en god handel, og så gælder det ellers bare om at kende sine mål og finde sine favorit-outfits. Jeg har personligt haft rigtig gode erfaringer med at handle fra både Danmark og Tyskland på nettet, og vil varmt anbefale jer alle sammen i at springe ud i det. Nethandel er altså kommet for at blive.

Plus Size Sportstøj er i vækst

Det kan godt være at du nogle gange føler, at du er den eneste der går i sportstøj i store størrelser, men de kolde facts fortæller altså en hel anden og mere ‘positiv’ historie. Branchedata fra modebranchen viser nemlig at indkøberne efterspørger stadigt mere i store størrelser, og det gør de altså ikke for at støtte dit selvværd – det er fordi vi simpelthen bliver større og større. Køb dit favorit-outfit i dag og kom ud og løb – så kan du vise hele verden, at du er stærkere end statistikken og gennemsnittet af den danske befolkning. Jeg ved du kan.