Der er rigtigt mange gode grunde til, at komme i gang med at løbe. Det er en af de mest populære former for motion, og der er der gode grunde til. Det er en af de mest naturlige former for motion vi mennesker kan lave: vores kroppe er basalt set designet til at løbe. Det er også grunden til, at vi let finder det naturligt, efter vi først er kommet ordentligt i gang. På sigt vil du kunne løbe på autopilot og bare nyde løbeturen – noget der ikke altid er muligt med andre former for motion.

En af de helt store fordel ved løbetræning er, at man kan gøre det hvor som helst, og ikke har brug for en masse udstyr. Det eneste du skal bruge er et par gode løbesko og et sted, hvor du kan løbe rundt. Det gør det til en langt mere alsidig og transportabel form for motion end eksempelvis det, at spille Tennis eller lave styrketræning i et træningscenter. Hvis du spiller Tennis så skal du have en ketcher og den rette påklædning, samt være heldig at kunne finde en tennisbane i nærheden. Hvis du laver styrketræning, så har du brug for en masse vægte, eller medlemskab i et træningscenter. Der er altså langt flere ting der står i vejen for at få trænet. Her er løb meget lettere at komme i gang med, og man kan altid tage det med sig. Uanset hvor du er på ferie, eller hvor du bliver sendt hen af arbejdspladsen, så kan du altid finde plads til løbeskoene i bagagen.

Men når nu det er så nemt, hvorfor er der så stadig folk, der har svært ved at komme i gang? For mig at se, så bunder det næsten altid ud i, at folk overtænker tingene. Der er ikke nogen der bryder sig om, at føle sig dårlig til noget. Vi har nok alle nogle dårlige minder fra folkeskolen, hvor vi stod foran hele klassen og på en eller anden måde ydmygede os selv, fordi vi gjorde noget for første gang, og ikke gjort det helt perfekt. Men er vi ikke voksne nu? Har vi ikke indset, at det altid er sådan? Ingen kan forvente perfektion første gang man gør noget. Måden vi lærer på, og bliver bedre til ting, er ved at fejle.

Det ved vi logisk set godt. Men instinktivt kan vi stadig mærke skammen fra barndommen, og den får os til at lede efter en udvej. En eller anden måde, hvorpå vi kan undgå at lave selv den mindste fejl. Resultatet er typisk, at vi overtænker tingene. Vi læser op på det, studerer det i dybden, overvejer alle mulighederne… Vi fortæller os selv, at vi bare gerne vil være helt sikre på, at vi gør det rigtigt. Men reelt ender vi alt for ofte med at udskyde det igen og igen, og aldrig komme i gang.

Løb er som sagt simpelt: du skal bare bruge et par gode løbesko. Det afholder dog ikke folk fra at overtænke deres valg af løbesko: hvilken af de 100 forskellige modeller er mon den helt rigtige? Glemt det! Køb dig et par løbesko i den rigtige størrelse, fra et anerkendt mærke, og kom så i gang med at løbe! Det får du langt mere ud af, end at læse op på forskellige typer såler eller snørebånd. På med skoene, ud at løbe.