Hjem

Har du oplevet at være på ferie og blive fuldstændig betaget af stemningen og atmosfæren? Som oftest er det mange ting, som vækker sanserne når vi rejser udenlands og selvom det er sammenhængen af disse, så kan det være fristende at få bare lidt af den stemning med hjem. Det er desværre ikke en mulighed, eller er det? Fordi der ofte er så mange elementer, der fanger interessen ved nye oplevelser i udlandet, er der også mulighed for at få flere dele med hjem og på denne måde nyde godt af den betagende stemning længe efter hjemrejsen. Hvis man ikke lige finder noget ved stranden man kan tage med hjem, så kan man alt tage hen i byen og finde noget brugskunst som passer ned i ens kuffert.

Ferieminder der varmer året rundt

Mange lande har særlige kendetegn og flere har en lang række af souvenirs, brugskunst og interiør, der netop bærer dette kendetegn. Det kan for eksempel være et nationaldyr og her er der som oftest en lang række valgmuligheder lige fra bamser til magneter. Hos andre lande kan det være materialer eller en gammel kultur, der er kendetegnende for landet og at du derfor kan du finde håndsnittede træfigurer med særlige betydninger eller funktioner. Når du lader tankerne vandre tilbage til en skøn ferie, er der sandsynligvis begivenheder eller øjeblikke som fylder ekstra meget i hukommelsen. Det er disse minder, som fortjener en plads i hjemmet til evigt minde.

Oplevelser til væggen

En sand klassiker er de skønne feriebilleder og i en tid med avancerede kameraer, der har brugervenlige funktioner, er det blevet en mere overskuelig opgave for privatpersoner at tage smukke billeder i høj kvalitet. Disse billeder ender ofte på et USB stick eller en mappe på computeren, men har du overvejet at få dem op på væggen? Billeder af stjernestunder bør ikke leve deres liv i skjul og kun komme frem i lyset hver femte år, når de kan sprede glæde året rundt. Hvis du ikke har en fotoprinter, kan du hos de fleste fotoforhandlere få dine ferieminder printet i den størrelse du ønsker. Vær opmærksom på om kvaliteten af billedet kan bevares i den størrelse du gerne vil have det i. Selv det bedste minde kan miste lidt af sin glød, hvis der printes i et format som det ikke kan bære.

Har du dejlige ferieminder på din smartphone? Op på væggen med dem. Mange af de nye smartphones har gode kamera specifikationer og derfor bør du ikke afskrive billeder herfra en synlig plads. Selv hvis du ligger inde med billeder, hvor kvaliteten ikke er høj nok til et billede i A5 størrelse, kan du med lidt kreativitet lave en collage med flere små billeder.

Har du været på tur eller deltaget i en aktivitet på  en ferie? Ved mange turistattraktioner, er der en ansat til at tage billeder imens du kan have fuld fokus på at nyde øjeblikket. Her kan du som oftest få lov til at se billederne inden du tager stilling til hvorvidt det er nogle du ønsker at få med hjem. Flere steder er de desuden blevet opmærksomme på, at flere ønsker en CD eller et USB stick med billederne på istedet for printede versioner.

Den glæde der er ved en ferie har en helt særlig stemning over sig, der er ulig nogen anden. Om dette skyldes de nye omgivelser, den unikke stemning der hersker på feriestedet, de oplevelser du må få med, de mennesker du deler ferien med, eller det pusterum du får fra de daglige pligter og hverdagens jag, kan være svært at afgøre. Måske er det én faktor der afgører det eller måske er det en kombination af flere faktorer, men ét er sikkert. Den følelse en god ferie bringer med sig, er værd at tage med sig hjem.