Alle store kvinder ved, at det er alt andet end en leg at finde smart tøj i store størrelser. Ene og alene af den årsag har vi startet denne hjemmeside, hvor vi vil hjælpe dig med at finde alt det plus size-guld, du slet ikke vidste fandtes. Med lidt tanke på din kropsform, hudtone og lignende kan du nemlig hurtigt finde tøj der får dig til at se rigtig godt ud, og det behøver ikke engang tage særlig lang tid eller kræve en masse energi og fokus. Det vigtigste er som bekendt at du føler dig tilpas og smuk i dit tøj, men alle må lide en smule for skønheden – og det gælder altså også os store kvinder. Lad os så komme i gang:

Hvilken type er du? Altså kropstype

Det første skridt i retningen mod en mere stilsikker fremtoning og flere blikke på gaden er at finde ud af, hvilken kropstype du har. Det er faktisk i højere grad afgjort af din genetik end din vægt, for alle store kvinder ser bestemt ikke ens ud. Groft sagt kan man inddele alle kvinder i seks forskellige typer, hvor især to-tre er de mest relevante for store kvinde og vores søgen efter smart tøj. De forskellige kropstyper er gennemgået kort i afsnittet herunder:

  • Krydset – Smal talje, brede hofter og brede skuldre
  • Ottetallet – Som ovenstående men med blødere kurver
  • Pæren – Smalle skuldre og brede hofter
  • Kilen – Brede skuldre og smalle hofter
  • Murstenen – Brede skuldre, brede hofter og ingen eller diskret talje
  • Æblet – Brede hofter, brede skuldre og bred talje

Hvor de fleste store piger ved første øjekast smides i sidstnævnte gruppe, er det faktisk værd at bruge lidt mere tid på denne udvælgelse end som så. Under de ’store’ kurver gemmer sig nemlig stadig en bestemt statur og kropstype, som skinner igennem nærmest uanset hvor stor man er. Tøj til store kvinder er i høj grad lavet til at komplimentere de forskellige fordele – ud over de to åbenlyse – man har, og derfor er det vigtigt at sætte sig godt ind i, hvilken kropstype man har, når man leder efter tøj til store kvinder.

Glem alt om mærkesnobberi, kvinde

Hvis der er noget der afslører og på ingen måde klæder en stor kvinde, er det hvis hun ifører sig tøj der er alt for småt. Det ser simpelthen bare ikke spor naturligt ud, og kan derfor ikke anbefales, nogensinde at kaste sig ud i. Vi lever ’heldigvis’ i en verden hvor flere end nogensinde har denne udfordring, så det skulle altså efterhånden være muligt at finde det meste dametøj i store størrelser. Hvis du falder for en eller anden dyr og lækker sag som bare ikke passer, må du altså enten gøre noget radikalt ved din krop eller finde noget tøj der rent faktisk passer og fremhæver alle de former, der gør dig helt fantastisk som du er. Da mange store kvinder desværre negligerer deres udseende og tøjvalg meget, er det nemt at få et indtryk af at det er svært at se godt ud med lidt på sidebenene. Intet kunne naturligvis være mere forkert, og i denne guide gør vi vores allerbedste for at klæde dig på til at, ja, klæde dig på med masser af smart plus size tøj. Næste afsnit handler om farvevalg, der er af kolossal betydning for din fremtoning.

Find din nye yndlingsfarve

Når du vælger tøj om morgenen, har du måske opdaget at farvevalget faktisk kan gøre meget ved, hvordan du kommer til at se ud. Det handler naturligvis først og fremmest om at mestre kunsten at kombinere komplementærfarver og kontrastfarver, men også at vælge de rigtige basisfarver til dit tøj. Her er for eksempel et par sjove facts om nogle af de mest gængse farver i en gennemsnitlig dansk garderobe.

  • Sort slanker rent faktisk
  • Hvid kan kombineret med farverige bælter o.lign. fremhæve alt det rigtige
  • Gul skal man ni ud af ti gange bare holde sig langt væk fra

Og sådan kunne man faktisk blive ved. Vi kunne sagtens skrive en hel artikel om at vælge de rette farver, men vil hellere lade dig spørge en ekspedient i din yndlingstøjbutik. Hun kan nemlig se din hudtone og tage den med i ’ligningen’, og så har I det bedste grundlag at drage konklusioner på. Men vær generelt set ikke bange for at prøve noget nyt, og husk at genvejen til en flot fremtoning er et skudsikkert smil og fokus på de kurver, alle de tynde skeletter ikke har.

Se også Køb af webshop her

DEL
Næste artikelTøj til store piger