Selvom flere kvinder end nogensinde før hører til kategorien med kurver, er det som om at hovedparten af de store tøjproducenter stadig ikke rigtig har forstået at lave tøj som også ser godt ud, selvom man rent faktisk bærer sit tøj og ikke bare ligner et omvandrende tøjstativ. Rigtig mange store piger har svært ved at finde smart tøj i store størrelser, og derfor vil vi på denne side forsøge at vejlede dig til at finde tøj der både komplimenterer din kropsform og får dig til at føle dig smuk og lækker. Undervejs kommer vi desuden med nogle forskellige tøj- og modetips til store piger, så læs med og bliv klogere på at klæde dig ordentligt på.

En god nyhed til alle store piger i Danmark

Nu indledte vi faktisk denne artikel med at skrive at de fleste tøjproducenter endnu ikke er begyndt at lave kollektioner målrettet kvinder med kurver, men rent faktisk må man erkende at de danske mærker om ikke andet er gået forrest i denne bevægelse. Rigtig mange kendte danske mærker er begyndt at producere smart tøj i store størrelser, og det kommer naturligvis alle os store piger til gode. Som regel betyder det praktisk at enkelte styles fra de seneste kollektioner syes i en ny og lidt mere kurve-venlig facon, og så samles disse nye styles ellers løbende i plus size kollektioner hos de individuelle brands. Vi kan i denne sammenhæng i øvrigt anbefale at handle hos butikker der udelukkende forhandler tøj til store piger, da de som regel vil have et meget bredere udvalg end den gængse tøjbutik.

Brug dine kurver som en fordel – Fem nemme råd

Lad os være ærlige – det er ikke altid en fest at være til den store side, men rent faktisk kan du sagtens vende din kurvede figur til en stor fordel, hvis du er lidt opmærksom på at klæde dig korrekt. På listen herunder har vi samlet fem gode råd til dig med kurver, der ønsker at klæde dig bedre på:

  • Farvevalget kan gøre underværker, og selvom sort måske ikke er den mest levende eller glade farve, kan en sort kjole eller tunika nemt give dig en smallere silhuet.
  • Dine kurver kan kun bruges positivt hvis du tør stå ved dem. Tænk på hvad du har på hofterne og barmen som alle de tynde ikke har, og definer din talje med et smart bælte.
  • Fokuser på lodrette frem for vandrette linjer. Din figur vil elske dig for at vælge en åben jakke eller cardigan frem for en tværstribet kjole eller trøje, så vær lige opmærksom på dette når du står i prøverummet.
  • Gå efter tøj med en enkelt grundfarve og kombiner dette med farverige tørklæder og accessories. Hold dit outfit simpelt og match farver mellem selve tøjet og dit tilbehør og dine sko.
  • Sørg for at alt andet end dit outfit også spiller 100%. Brug lidt ekstra penge på en lækker klipning og sørg for at din make-up sidder lige i skabet. Det giver altid pluspoint.

Find tøj til store piger på nettet

Her på siden er vi store tilhængere af at købe plus size tøj online på forskellige webshops. Det skyldes ene og alene at de færreste bor tæt på en stor by med en dedikeret plus size-butik og derfor ofte ’slår sig til tåls’ med udvalget af store størrelser i en almindelig tøjbutik. På nettet finder du meget mere specialiserede forretninger der er lavet til store piger som dig, så søg lidt rundt og find nogle forskellige butikker – det er nemmere og hurtigere end man tror.