Ud over den store bule på maven vokser de fleste gravide kvinder helt naturligt en tøjstørrelse eller to under graviditeten. Det skyldes ganske enkelt at kroppen går lidt i forsvarsposition og sparer noget mere op, så der er mere at give af hvis maden pludselig skulle blive knap. Sådan er vi indrettet, det er ret biologi, og i stedet for at kæmpe mod det, kan man jo lige så godt udnytte det og finde noget smart ventetøj i store størrelser. Denne artikel er henvendt til dig der går og venter, og som efterhånden har brug for noget nyt tøj der på en gang er smart, komfortabelt og nogenlunde billigt – du skal jo trods alt ikke bruge det så længe. Læn dig tilbage og læs med, og bliv klogere på ventetøj og alt hvad der relaterer sig til dette.

Hvordan definerer man ventetøj i store størrelser?

Langt de fleste kvinder vil jo selv hævde, at de bliver ‘store’ når blot de er gravide. Men almindeligt ventetøj tager jo hensyn til disse ændringer, så du skal kun tænke på ventetøj i store størrelser, hvis du i forvejen er ret stor og så altså er blevet gravid efterfølgende. Men til forskel fra det almindelige tøj hvor almindelige kvinder og store kvinder sjældent kan handle det samme sted, er ventetøjet på det punkt lidt mere demokratisk. Det skyldes at det meste ventetøj i forvejen er lavet til at kunne række en hel graviditet, og derfor naturligt nok skal kunne strækkes en del. Stofferne er derfor tit og ofte i strech-venlige materialer, og det er en kæmpe fordel for dig der i forvejen vejer meget.

Graviditetstøj, ventetøj og ammetøj?

Gravid

Det er i forvejen en svær opgave at føde et barn, og at skulle holde styr på alle de tusindvis af graviditets-relaterede begreber gør det på ingen måde nemmere. Men for lige at afklare fra starten er graviditetstøj, ventetøj og ammetøj altså fuldstændig samme kategori, så du behøver ikke at studse så meget over hvilket af disse ord der bliver brugt. Fokuser i stedet på at dit tøj er af høj kvalitet og har en høj komfort, så du kan holde til at gå med det meget. Når du er gravid har du problemer nok i forvejen, så lad være med at gå på kompromis med dette vigtige punkt på listen. En helt særlig niche er naturligvis amme-bh’er, og her kan vi kun anbefale at man rådfører sig med en specialist i en forretning, der kan tage ens mål og anbefale det rette køb. Det kan godt være at mændene har svært ved at åbne dem, men vi kvinder er altså komplet håbløse til at vælge bh’er i den rette størrelse.

Ventebukser i store størrelser – en gravid kvindes bedste ven

Der findes et særligt hjørne i himlen til dem, der fandt på at lave ventebukser til kvinder. Disse evigt-strækkelige natbukse-pendanter kan man snildt gå med en hel dag, og de er så dejligt bløde at man nærmest glemme at man har dem på. Vi har hermed en officiel anbefaling til alle gravide kvinder – køb dig et par ventebukser hurtigst muligt.